TRUMP: SEÇİMİ KAZANMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. ÇÜNKÜ ÜÇ YILDAN SONRA AMERİKALI OLMAYACAĞIZ

TRUMP: SEÇİMİ KAZANMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. ÇÜNKÜ ÜÇ YILDAN SONRA AMERİKALI OLMAYACAĞIZ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Eski ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin dünyada alay konusu olduğunu söylerken, şu anda 2024 seçimlerini kazanmayı düşünmediğini çünkü üç yıl içinde Amerikalıların olmayacağını söyledi.
Trump, “Birçok iyi insan bana ‘2020 seçimlerini unutun’ diyor. Kazanacaksın, anketlerde çok yüksektesin, kazanacaksın, diyorum ki bir üç yıl daha ülkemiz olmaz.

“Bu adam [Biden] bunu 9 ayda yaptı, ülkemizi mahvetti. Ve benim temam olan “Amerika’yı Yeniden Büyük Büyütün” diyorum ve Amerika’yı büyük tutması gerekiyordu… Amerika büyük değil. Amerika dünyanın her yerinde gülünç.
Trump, Biden’ın ABD liderliğindeki Afganistan’ı devirme operasyonundaki rolünü eleştirmeye devam etti ve Kabil’de Ağustos ayı sonlarında 13 ABD askeri de dahil olmak üzere 180’den fazla kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısını “korkunç bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Trump ayrıca, Biden’ı ABD-Meksika sınırından ABD’ye yasadışı yollardan girmeye çalışmaktan gözaltına alınan kişi sayısı rekorunu kırmakla suçladı. “Bu sorunun çözülmesini istiyorlar çünkü onsuz bir ülkeleri olamaz. Sınırların olması gerektiğini söyledim – bizim sınırlarımız yok – ama seçimimiz yok, özgür ve adil bir hukukumuz yok. basın. Yani bu ülkenin gidecek çok yolu var” dedi. Trump ayrıca röportajda basının “2020 başkanlık seçimlerinin sahtekarlığı” hakkında yazmamasının sebebinin kendisinin ve müttefiklerinin bunu kanıtlamaya çok yakın olması olduğunu iddia etti.

Trump’ın açıklamaları, çeşitli vesilelerle 2020 başkanlık seçimlerini kaybetmesinden bu yana 2024 başkanlık seçimlerine olası katılımını açıkladığı sırada geldi. Ancak henüz resmi olarak açıklamadı. Eski ABD başkanı geçtiğimiz günlerde 2024 seçimlerinde tüm rakiplerini ortadan kaldıracağını iddia etmişti.
Bir başka yeni ankete göre Trump, yaklaşan seçimlerde Joe Biden’ı yenecek. Bir Rasmussen anketi, bugün yeni bir başkanlık seçimi yapılsa, Trump’ın Biden’ı yüzde 10’luk bir farkla yeneceğini ve ABD başkanının yüzde 41’ine karşı yüzde 51 oy kazanacağını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =