SİYONİSTLER SURİYE’DE YENİLGİYİ KABUL EDİYOR; BEŞAR ESAD’IN GÖREVDEN ALINMASI ARTIK SORUN DEĞİL

SİYONİSTLER SURİYE’DE YENİLGİYİ KABUL EDİYOR; BEŞAR ESAD’IN GÖREVDEN ALINMASI ARTIK SORUN DEĞİL

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Üst düzey İsrail güvenlik kaynakları, Washington ve bölgedeki diğer Arap müttefikleri gibi Şam’ı devirmek için gösterilen tüm çabalara rağmen, Beşar Esad’ın geri döndüğünü kabul ederek Suriye rejimini devirme seçeneğinin boşuna olduğunu kabul etti. güce.

Arap ülkeleri ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve gelişmesiyle ilgili birkaç raporun yayınlanmasından sonra, siyasi gözlemcilerin Washington’un yeşil ışığıyla yapıldığına inandıkları,
Eski müttefiki gibi Tel Aviv’in de gerçeği kabul etmekten başka seçeneği yok ve bu nedenle Şam’ın düşmesi ve Beşar Esad hükümetinin artık bir anlam ifade etmediğini resmen kabul etti.

“İsrail yenilgisini resmen kabul ediyor ve Esad’ İbranice İsrail Hume gazetesinde yayınlanan bir haberde Rai Al-Youm, “İsrail yenilgisini resmen kabul ediyor ve Esad’ı devirmenin artık bir seçenek olmadığını ve yaklaşık on yıl sonra etkisini artırdığını biliyor.” İbrani gazetesi Israel Hume’da askeri bir analist olan Leilakh Shawal’a göre, üst düzey İsrail güvenlik kaynaklarından alıntı yaparak, Suriye’deki son değişiklikler dramatik ve dramatik.
Yüz binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı ve milyonlarca kişinin ülkeyi terk ettiği bir “iç savaşta” neredeyse on yıllık vahşice kanlı Suriye’den sonra; Devlet Başkanı Beşar Esad yeniden iktidara geldi ve şimdi kendi yönetimini ülkeye “empoze etmeye” çalışıyor.Beşar Esad’ın şimdi gücünü tüm Suriye’de ve hatta İran gibi kendisine bu yönde yardımcı olan taraflara dayatmaya çalıştığını iddia etti..

İsrailli analistin aktardığına göre, “Esad’ın hareketi ilginç çünkü bunu İranlılara ve Hizbullah’a borçlu.” Çünkü iç savaşın başlangıcında Esad birçok yenilgiye uğradı. Ama İran ve Hizbullah ve ardından Rusya ona koştu ve kazandı.
Üst düzey İsrailli kaynaklar, Şam’ın İran ve Rusya’dan gelen yardım talebini görmezden gelen Şevval, “İran ve Hizbullah, askeri tavsiye, silah transferi ve ekonomik yardım ve ardından muharip güçlerle 2012’de Suriye topraklarına girdi” dedi.

Rusya daha sonra bölgeye sızma fırsatı olduğunu fark etti ve teçhizat, mühimmat ve asker pompalamaya başladı. “Uygulamada, çoğu Rus olan yabancı güçlerin müdahalesi Esad rejimini kurtardı ve hükümetin kontrolünü yeniden sağladı.”

İsrail kaynaklarına göre, Suriye rejimi 2018’den bu yana ülkeye egemenliğini yeniden dayatmaya ve Suriye ordusunu yeniden inşa etmeye çalışıyor. Şimdiye kadar Suriye çatışmasından önce Esad’ın yönetimi altındaki tüm bölgelerin kontrol altına alınmadığı doğru, ancak Esad bu hedefe ulaşmak için elinden geleni yapıyor.
Bu Siyonist analist, Suudi medya ve istihbarat kaynaklarının iddiaları üzerine manevra yapmasına ve Tel Aviv’in Şam’ın bu aşamada İran’ın Suriye’deki varlığından memnun olmadığına ve İsrail saldırganlığı karşısında Şam-Tahran ittifakını hedef almasına dair casusluk yapmasına rağmen, şunu kabul ediyor: her halükarda, hiçbir şey Esad’ın ordusuna Suriye’ye uçaksavar ateşiyle saldıran İsrail uçaklarını hedef alma emri vermesini engelleyemez.

Bu saldırılar sırasında İsrail uçaklarına düzinelerce karadan havaya füze ateşleniyor” dedi. Yangınlar İsrail hava kuvvetlerinin hareket özgürlüğünü etkilemiyor, ancak hava kuvvetleri raporları Suriye’nin tepkisinin geçmişe göre daha hızlı olduğunu ve Suriye’nin saldırılara tepki süresinin geçmişe göre yüzde 20 kısaldığını gösteriyor ».

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − three =