TAHRAN CUMA NAMAZI HATİBİ SIDDIKİ : AFGANİSTAN VE IRAK’IN MESELELERİ İSLAM ALEMİ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

TAHRAN CUMA NAMAZI HATİBİ SIDDIKİ : AFGANİSTAN VE IRAK’IN MESELELERİ  İSLAM ALEMİ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Tahran Cuma namazı hatibi, Afganistan ve Irak meselelerinin İslam alemi için önem taşıdığını belirtti.

Hüccetülislam Kazım Sıddıki, Tahran Cuma namazı hutbelerinde  İslam aleminin iki önemli meselesi olan Irak ve Suriye gelişmelerine değinerek ” Emperyalistler İslam toplumunu karıştırmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. ” açıklamasında bulundu. 

Hüccetülislam Kazım Sıddıki Irak gelişmelerine değinerek sözlerine şunları da ekledi: “Irak hükümetini ve yargı erkini, silahlı saldırının sonuçlarını takip etmeye ciddi şekilde çağırıyoruz. Yeşil Bölge ve Başbakan’ın evine bombalı ve insansız hava aracıyla saldırı olayı şüpheli olduğundan bu konunun takibi de beklediğimiz konulardan biri. Seçim sorunu çözülmediği takdirde Irak kamuoyunda güven oluşmayacaktır. Hukukun yolunda kalın ve bu sorunu çözün.”

Hüccetülislam Kazım Sıddıki, İslam’ı ilgilendiren bir diğer sorunun da Afganistan meselesi olduğunu belirtti ve şu açıklamada bulundu: “ABD Afganistan’dan kaçtı ama komplosu bitmedi. Orada IŞİD var ve nifak yaratmayı gündeminin öncelikli konusu haline getirdi. “

Hüccetülislam Kazım Sıddıki “İslam Cumhuriyeti ve İran halkı, Siyonistlere ve ABD’ye karşı mücadelede bağımsız, güçlü bir Afganistan istiyor.” vurgusunda da bulundu Ayrıca Afganistan üzerinden sınır güvenliğimizin ihlal edilmediğini ve orada Şiilerin haklarının korunduğunu ve en önemlisi bu ülkede tüm etnik kökenlerin, ırkların ve grupların katılımıyla kapsayıcı bir hükümet görüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 1 =