BAE, BAHREYN VE SİYONİST REJİMİ NORMALLEŞME İHANETİNİN ARDINDAN KIZILDENİZ’DE ORTAK TATBİKATI

BAE, BAHREYN VE  SİYONİST REJİMİ NORMALLEŞME İHANETİNİN ARDINDAN KIZILDENİZ’DE ORTAK TATBİKATI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İşbirlikçilerin normalleşmesi sürüyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, geçen yıl İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesinin ardından bu hafta ilk defa ortak deniz tatbikatı yapıyor. ABD Donanması, İsrail, BAE ve Bahreyn güçlerinin katılımıyla Kızıldeniz’de güvenlik tatbikatı gerçekleştirdi.

ABD Donanması (Perşembe günü) yaptığı açıklamada, Emirlik, Bahreyn ve İsrail güçlerinin 10 Kasım Çarşamba günü ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı ile Kızıldeniz’de bir güvenlik tatbikatı düzenlediğini söyledi. Beş gün sürecek güvenlik operasyonu tatbikatı kapsamında ABD’nin USS Portland donanma gemisiyle Kızıldeniz’de eğitimler yapılıyor.

Bu beş günlük tatbikat, gemileri ziyaret etme, girme, teftiş ve gemilere el koyma ile ilgili taktikleri öğretmeyi amaçlıyor. Bu, Siyonist rejim ile geçen yıl rejimle ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma imzalayan Basra Körfezi’ne komşu iki ülke arasındaki ilk manevra.

Bu bağlamda ABD Merkez Komutanlığı Komutanı Brad Cooper yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin toplu güvenlik ve deniz yeteneklerini güçlendirmek için bölgesel ortaklarla birlikte çalıştığını görmenin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Denizcilik işbirliğinin, her ikisi de bölgesel güvenlik ve istikrar için önemli konular olan deniz özgürlüğü ve serbest ticareti korumaya yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + fifteen =