Nikki Haley: İran artık ABD’den korkmuyor

Nikki Haley: İran artık ABD’den korkmuyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Biden hükümet yetkililerine göre maksimum baskı politikası başarısız oldu ve mevcut hükümet geri çekildiğini iddia ediyor. ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nicki Haley, ülkesinin İran’a yönelik politikasını eleştirdi ve Tahran’ın artık Washington’dan korkmadığını tweetledi.

Haley, Yemen Ensarullah güçlerinin saldırının ardından Sana’daki ABD Büyükelçiliği’nde bir dizi personeli tutukladığına ilişkin bir ABD medya raporuna yanıt olarak şunları yazdı: “Joe Biden, sayesinde İran artık ABD’den korkmuyor. Suriye’de ABD güçlerine saldırdıklarında veya Yemen’de personelimizi rehin aldıklarında onların yanındayız. “Amerika bundan daha iyidir.”
Nicki Haley, Sanaa’daki ABD büyükelçiliğine yönelik iddia edilen saldırının İran ile nasıl bağlantılı olduğu konusunda ayrıntılı bilgi vermedi, ancak ABD medyası Ensarullah güçlerini “İran destekli güçler” olarak nitelendirdi. Bloomberg News web sitesi Salı günü ilk kez ABD’nin Sanaa Büyükelçiliği ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın en az 25 Yemenli personelinin tutuklandığını iddia etti. Perşembe akşamı, Washington-Free Bacon üssü bu iddiayı yineledi.

Nicki Haley, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetiminde bir yetkili ve İran’a karşı azami baskı politikasının destekçisi.
Biden hükümet yetkililerine göre maksimum baskı politikası başarısız oldu ve mevcut hükümet geri çekildiğini iddia ediyor.
Biden yönetimi, Viyana’da devam eden müzakereler yoluyla ABD’nin Burjam’a dönmesinin önünü açmayı planladığını, ancak henüz geri adım atmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + nineteen =