İRAN’IN ASKERİ TATBİKATI ULUSLARARASI MEDİYAYA YANSIMASI

İRAN’IN ASKERİ TATBİKATI ULUSLARARASI MEDİYAYA YANSIMASI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran, Basra Körfezi’ndeki tatbikatlarının yakınında ABD insansız hava araçlarını uyardığını açıkladı. Yıllık tatbikat, Tahran ile dünya güçleri arasındaki müzakerelerin 2015 nükleer anlaşmasını canlandırmaya başlamasından haftalar önce Salı günü sona erdi.

Sentcom sözcüsü: “İran devlet medyasının son zamanlardaki yanlış haberlerinin farkındayız”

SPIEGEL: Almanya, İran’ın bölgedeki diğer ülkeler için herhangi bir tehdit oluşturmadığını ve manevraların yalnızca olası saldırılara hazırlanmak için olduğunu söyledi. Basra Körfezi’ndeki Batı ve Arap ülkeleri bunu farklı görüyor. Onlara göre manevralar ve İran’ın tüm askeri ve füze programı Basra Körfezi bölgesi için bir tehdit. Dünyadaki ham petrol sevkiyatlarının yaklaşık %40’ının taşındığı yer. İran’ın 2.200 kilometreye kadar menzile sahip orta menzilli füzeleriyle İsrail’i vurabileceğine dair endişeler de var.
Bloomberg: İran, tatbikatı sırasında iki Amerikan insansız hava aracına müdahale etti. İran Hava Kuvvetleri, İran hava sahasına giren iki adet mq9 ve rq4 insansız hava aracını engellediğini iddia etti ve onları şiddetle uyardı.

Newsweek: ABD’nin Basra Körfezi’ndeki silah testinden sonra İran askeri tatbikatına füzeler, torpidolar ve İHA’lar ateş açtı

Al-Arabiya 1 / Nükleer müzakerelerden haftalar önce İran askeri manevralar başlattı.

Al-Arabiya 2 / İran: ABD İHA’ları Ordunun manevra alanı yakınında görüldü ve bölgeyi terk etmeleri konusunda uyardı.

Al-Sharq al-Awsat 1 / İran, güney sahilinde kapsamlı manevralar yapıyor.

Filistin haber ajansı Sama / İran, Kızıldeniz’de büyük bir manevra başlatarak, “Herhangi bir saldırı, yankılanan bir yanıtla karşılanacak” uyarısında bulundu.

Orta Doğu 2 / İran’ın Umman Körfezi’ndeki manevrası, ABD ile gerilimin ortasında Ordu birimlerinin kapsamlı eğitimi … İran’ın nükleer programı başkanı “nükleer programa” karşı askeri seçeneği reddetti.

Arabic Sky News / Son güç gösterisi… İran iki günlük “hava manevralarına” başladı

21 Arapça 21 / İki gün boyunca İran’ın yarısını kapsayan dev hava manevraları.

El Cezire / İran Nükleer Programı .. Tahran, Viyana görüşmelerinin yeniden başlaması için koşulları açıkladı ve ülke ordusu Umman Denizi’nde kapsamlı manevralar yürütüyor.

INews 24 İsrail 1 / İran, Hürmüz Boğazı’nın doğusunda “Zülfikar 1440” manevrasını başlattı.

Kuveyt gazetesi Al-Jarida: İran’ın Basra Körfezi’ndeki manevraları ve İsrail’in maliyetli savaşı hakkında uyarılar.

Vsialium 1 / İran, hava savunma sistemi ile manevralar gerçekleştiriyor.

İsrailli Debkafail, tatbikatta kullanılan bazı ekipmanlara atıfta bulundu ve tatbikatın, İsrailli turistleri vurmaya çalışmakla suçlanan beş kişinin Afrika’da tutuklanmasıyla aynı zamana denk geldiği sonucuna vardı.

İsrail web sitesi Ma’ariu, İran’ın iki ABD insansız hava aracına uyarıda bulunduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 2 =