ÇOCUKLAR, SAVAŞ MAYINLARININ KURBANLARI

ÇOCUKLAR, SAVAŞ MAYINLARININ KURBANLARI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler, Afganistan’da son üç ayda şiddetin azalmasına rağmen, kara mayınları ve patlayıcı savaş kalıntılarının yol açtığı kara mayını ölümleri ve yaralanmalarının endişe verici olduğunu söylüyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afganistan’daki çocukların hala mayın ve patlamamış mühimmat kurbanı olduğunu söylüyor.

Ofis, Afganistan’da son üç ayda şiddetin azalmasına rağmen, çocukların mayınlar ve patlayıcı savaş kalıntıları tarafından öldürüldüğü ve yaralandığına dair raporların endişe verici olduğunu söyledi. Ofis, 7 Kasım Pazar günü Uruzgan ilinde patlayan bir mayının patlaması sonucu üç çocuğun öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını bildirdi.

İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Ajansı’nın (UNMAS), Afganistan’daki kara mayını tehditleri, savaş patlayıcı kalıntıları ve el yapımı patlayıcı cihazları ele almak için yerel ve uluslararası ortaklarla birlikte çalışmaya devam ettiğini belirtiyor.
Açıklamalar, çocukların ve kadınların son yıllarda Afganistan’daki savaşın başlıca kurbanları olduğu şeklinde geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 − 1 =