SİYONİS CASUS YAZILIM ŞİRKETİ DİREKTÖRÜ İSTİFA ETTİ

SİYONİS  CASUS YAZILIM ŞİRKETİ DİREKTÖRÜ İSTİFA ETTİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazetecilere ve dünya liderlerine karşı kullanılan tartışmalı yazılımın yapımcısı olan Siyonist şirketin genel müdürü istifa ettiğini açıkladı. Henüz iki hafta önce göreve ABD tarafından onaylanan Siyonist şirket “NSO”nun CEO’su istifasını açıkladı.

Guardian gazetesi Perşembe günü, Siyonist medyadan alıntı yaparak, “Isaac Bonnisti”nin bu ayın başından beri şirketin yeni CEO’su olarak atandığını ve bu pozisyonda sadece iki hafta kaldığını bildirdi.

Benbenisti’nin, yabancı ülkelere casus yazılım sattıkları gerekçesiyle ABD’nin şirketi kara listeye alması, bunun yol açtığı mali ve hukuki engeller nedeniyle istifa kararı aldığı belirtildi.

Şirketin kurucularından aynı zamanda eski Başkanı Shalev Hulio, Pegasus yazılımının yol açtığı skandal karşısında yaklaşık 2 hafta önce istifa etmiş, yerine Benbenisti göreve gelmişti.

ABD yönetimi, yakın zamanda aralarında İsrail merkezli teknoloji firmaları NSO Group ve Candiru’nun da olduğu 4 şirketi, yabancı ülkelere casus yazılım sattıkları gerekçesiyle kara listeye almıştı.

NSO’nun Pegasus casus yazılımı

Uluslararası Af Örgütü ve uluslararası gazeteciler konsorsiyumu Forbidden Stories iş birliğinde ve 17 medya kuruluşunca yürütülen araştırmada, Tartışmalı Pegasus casus yazılımının üreticisi NSO, geçen hafta Ticaret Departmanı tarafından kara listeye alındı. İsrail merkezli NSO Group’a ait casus yazılım Pegasus’un, küresel çapta yaygın ve kötü amaçlar için kullanıldığı iddia edilmişti.

Afrika’dan Avrupa’ya en az 10 ülke hükümetinin NSO Group’un müşterisi olduğu ve casus yazılımın aktivist, gazeteci, avukat ve siyasileri hedef almak için hükümetlere satıldığı savunulmuştu.

İddiaya göre, dünya genelinde 50 binden fazla telefon numarası, bu casus yazılım tarafından izlemeye alındı.

NSO Group ise hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, “terörizm ve ciddi suçlarla mücadele etmelerine yardımcı olmak için ülkelere ya da kolluk kuvvetlerine teknoloji hizmeti verdiğini” ileri sürüyor.

Sosyal iletişim ağı WhatsApp da NSO Group hakkında, şirketin mesajlaşma hizmetini geniş kapsamlı casusluk için kullandığını, 20 ülkede aralarında 100 gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu 1400’den fazla kişiyi izlediğini öne sürerek dava açmıştı.

Bir cep telefonunu “gözetleme” cihazına dönüştürebilen bu casus yazılımla, kullanıcının bilgisi ve izni olmadan mikrofon, kamera, mesajlar, ses kayıtları ve rehber gibi çok sayıda uygulamaya erişim sağlanabiliyor.

Fransız gazetesi Le Monde Temmuz ayında, uluslararası bir soruşturmanın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un cep telefonlarından birinin Pegasus casus yazılımı kullanılarak Fas istihbarat servisleri tarafından gözetlendiğini ortaya çıkardığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − six =