OVAİS KARANİ’NİN OĞULLARIDA YEMENLİ SAVAŞÇILARIN SAFLARINA KATILDI

OVAİS KARANİ’NİN OĞULLARIDA YEMENLİ SAVAŞÇILARIN SAFLARINA KATILDI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen’in El-Abadiyah kentinden Owais Qarni’ye atfedilen göçebeler, bir askeri tugay kurdu ve işgalci Suudi koalisyonuna karşı ilk kez kendilerini silahlandırdı.

Al-Sahafa Al-Alamiyah’a göre, yerel Yemen kaynakları, Ma’rib vilayetindeki Al-Abdiyah şehrinin göçebelerinin, Suudi Arabistan ve El Kaide terörist unsurlarının liderliğindeki işgalci Arap koalisyonunu yenmek için ilk kez silahlandırıldığını “Ovais Karni” adında bir askeri tugayın kurulmasıyla donatıldığını söyledi.

Bilgilendirilen kaynaklar, bu tugayın kurulması kararının 2020 yılında alındığını söyledi. Bu çalışmanın süreci şu anda tamamlanmakta olup, bu tugay yakın zamanda çalışmalarına başlayacaktır.
Abadiyya kabilelerinin kökeni ve yerleşimi ile ilgili olarak, bu kaynaklar onların, Ovais’in soyundan Ovais ibn Amer adlı Amir al-Mu’minin Ali ibn Abi Talib’in (as) en sadık arkadaşlarından biri olan Ovais Karni’nin torunları olduklarını belirtti. Safin savaşında Kufe’ye giden Karni, İmam’a yardım etmek için giden asrın soyundan gelen amer.

Ovais karni Camii’nin Al-Abdiyah kentindeki “Al-Zubaida” bölgesinde yer aldığını ve mezarının Suriye’nin El Rakka bölgesinde olduğunu ve 2014 IŞİD teröristleri tarafından havaya uçurulduğunu belirtmekte fayda var.

فرزندان «اویس قرنی» هم به صف مبارزان یمنی پیوستند

Suudi Arabistan ve BAE liderliğindeki işgalci bir Arap koalisyonu tarafından Yemen halkına dayatılan Yemen savaşının başlamasından yedi yıl sonra.

Geçecek ve Yemen ordusunun ve halk komitelerinin cesareti ile Ma’rib eyaleti yakında kurtarılacaktır. Bu kapsamda koalisyon unsurlarının ve teröristlerin zulmünden bıkan Marib eyaletinin aşiret ve göçebeleri Yemen güçleriyle birlikte çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 3 =