AMERİKAN MEDİYASI, AFGANİSTAN’DA 9 YAŞINDAKİ KIZIN EVLİLİĞİ HAKKINDA YALAN SÖYLEDİ

AMERİKAN MEDİYASI, AFGANİSTAN’DA  9 YAŞINDAKİ KIZIN EVLİLİĞİ  HAKKINDA YALAN SÖYLEDİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Afgan medya kuruluşu, babasıyla yaptığı röportajda Badghisi’nin 9 yaşındaki kızının 55 yaşındaki bir adamla para karşılığında evlendiğine ilişkin CNN haberlerini yalanladı. Amaj News” haber ajansı, bir Amerikan medyasının Afganistan’daki 9 yaşındaki bir kız çocuğu hakkındaki yalanlarını ortaya çıkardı. Birkaç gün süren soruşturmanın ardından Amaj, 9 yaşındaki bir kelebeğin 55 yaşındaki bir adamla evlenmesiyle ilgili CNN raporunun yalan olduğu sonucuna vardı.

Amaj ile yapılan bir röportajda çeşitli kaynaklar, olayın sadece uydurma bir senaryo olduğunu doğruladı. Kaynaklar Amaj’a, Parvane’nin babası Abdul Malik’in 55 yaşındaki yeğeni ve amcasının yeğeni olduğunu söyledi. Amaj’ın muhabiri, Parvane’nin amcasının kurbanı olduğunu kabul eden babası Abdul Malik ile konuştu, ancak izni amcasına 350.000 Afgan için sattığını ve şu ana kadar 150.000 Afgan aldığını söyledi.

Birkaç gün süren soruşturmanın ardından Amaj, 9 yaşındaki bir kelebeğin 55 yaşındaki bir adamla evlenmesiyle ilgili CNN raporunun yalan olduğu sonucuna vardı. Amaj ile yapılan bir röportajda, çeşitli kaynaklar olayın sadece uydurma bir senaryo olduğunu doğruladı. Kaynaklar Amaj’a, Parvane’nin babası Abdul Malik’in 55 yaşındaki bir adamın yeğeni ve amcası olduğunu söyledi.

Abdul Malik, Parvane’nin 55 yaşındaki amcası Gorban ile evlenmesini şiddetle reddetti ve kızını çaresizlikten sattığını ve para kazandıktan sonra kelebeği evine geri getireceğini söyledi. Ancak Parvane’nin 20 yaşındaki Sahi ile nişanı hakkında hiçbir şey söylemedi. CNN’nin 9 yaşındaki bir kelebeğin 55 yaşındaki bir adamla para karşılığı evlenmesiyle ilgili “Yanlış Haber” tüm dünyada yankı buldu.

Amaj Muhabirler CNN meslektaşlarının rapor hakkında fikrini almaya çalıştılar, ancak tekrarlanan çağrılara cevap vermek konusunda isteksizdiler.

دروغ پردازی رسانه آمریکایی درمورد ازدواج یک دختر 9 ساله در افغانستان

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 1 =