AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI: İRAN İLE İLİŞKİLERİ TAMAMEN GENİŞLETMEYE HAZIRIZ

AZERBAYCAN  DIŞİŞLERİ BAKANI: İRAN İLE İLİŞKİLERİ TAMAMEN GENİŞLETMEYE HAZIRIZ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İranlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, başkalarının iki ülke arasındaki yanlış anlamaları kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Herhangi bir yanlış anlaşılmanın dostluk ve kardeşlik ortamında çözülmesi gerektiğini, Bakü’nün ilişkileri her yönden genişletmeye hazır olduğunu vurguladı.

Dün (Cumartesi) Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdullahyan ile Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov bir telefon görüşmesinde ikili ilişkileri görüştü. Azerbaycan Dışişleri Bakanı önce ülkemizin Dışişleri Bakanının durumunu sordu ve bir an önce iyileşmesini istedi. İran İslam Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik ve yakın ilişkilere değinen Amir Abdullahyan, son aylarda bazı yanlış anlaşılmaların yanı sıra iki ülke arasındaki iyi ilişkileri sevmeyen tarafların da olduğunu kaydetti. İki ülke yetkililerinin incelikleriyle hayata geçirdiğimiz bu faaliyetler artık iki ülke ikili işbirliğini daha da genişletme yolunda ilerleyebilir.
Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı da başkalarının iki ülke arasındaki yanlış anlamaları kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Herhangi bir yanlış anlaşılmanın dostluk ve kardeşlik ortamında çözülmesi gerektiğini, Bakü’nün ilişkileri her yönden genişletmeye hazır olduğunu vurguladı.
İkili ticari ilişkiler ve iki ülkenin Karma Ekonomik Komisyonu’na bir temsilci atanması da bu temasta bahsedilen diğer konular arasındaydı.

Dışişleri Bakanı ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin 3 + 3 formatı da dahil olmak üzere bölgesel formatları güçlü bir şekilde desteklediğini ve bölgesel sorunların bölge içi mekanizmalar yoluyla çözülebileceğine inandığını kaydetti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı bir röportajda ülkenin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmekle ilgilendiğini ve iki ülke arasında çok fazla işbirliği olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − seven =