SÜNNİ ALİMLER: SUUDİ ARABİSTAN YÖNETİCİLERİ AHLAKİ YOZLAŞMAYI YAYMAYI BIRAKMALI

SÜNNİ ALİMLER: SUUDİ  ARABİSTAN YÖNETİCİLERİ AHLAKİ YOZLAŞMAYI YAYMAYI BIRAKMALI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Sünni alimler: Suudi Arabistan yöneticileri ahlaki yozlaşmayı yaymayı bırakmalı.

Çeşitli ülkelerden bazı Sünni alimler ve “Ulema Derneği” üyeleri, yaptığı açıklamada Suudi hükümetinin vahiy ülkesindeki yolsuzlukları ve din karşıtı kutlamaları şiddetle protesto etti. “Riyad mevsimi”, “Cidde mevsimi”, “Doğu mevsimi” gibi farklı başlıklar altında düzenlenen, tüm İslami değerlerin ihlal edildiği kutlamalar.

Ulema Derneği web sitesine göre açıklamada, Suudi yöneticilerin sistematik olarak ahlaki yozlaşmayı ve din karşıtı değerleri ve normları teşvik ettiği, erkek ve kızları yozlaştırdığı ve Suudi toplumunu yok etmeye çalıştığı belirtildi.

Açıklamaya Yemen, Malezya, Türkiye, Filistin ve Mağrip’ten Sünni alimler ve onların dini kurumları imza attı. Açıklamada, Suudi hükümetinin eylemlerinin başta Batı ülkeleri olmak üzere diğer milletlere “kör itaat” olduğu ve İslam dinine ve Müslüman toplulukların bilinen değer ve geleneklerine tamamen aykırı olduğu belirtildi.

Müslüman alimler, kutsal mabetler ülkesinde ve vahiy diyarında ve misyonun beşiğinde yolsuzluğun yaygınlaşmasıyla ilgili medyada yayınlananların her müminin yüreğini yaktığı ve bu eylemlerin sorumluluğunun öncelikle Suudi yöneticilere, ardından da bu törenlere katılanlara ve organizatörlere ait olduğunu vurguladılar.

Açıklamada ayrıca, bu ahlaki yozlaşmaları gören ve bu yolsuzluklara sessiz kalanların, iyiliğe boyun eğer ve kötülükten kaybetme yeteneğine sahip olmalarına rağmen de sorumlu oldukları belirtildi.

Açıklamanın başka bir bölümünde Sünni alimler, Riyad yöneticilerine, hükümet ve toplum için en kötü sonuçlara ve en şiddetli acılara yol açacak olan İslami değerlerin “kasıtlı yıkımını” durdurmaya çağırdılar. Şunları vurgulamışlardır: “Helâk ve çöküşün sebeplerinden biri, ahlaksızlığın artması, iyiliği emredip kötülüğü yasaklamanın terk edilmesi ve salih kimselerin baskı altına alınmasıdır.”

Açıklamanın son bölümünde Müslümanlara ve Suudi Arabistan sakinlerine, ilahi haklarını gerçekleştirmek için meşru yollarla ayaklanmaya ve bu “yıkıcı saldırıya” karşı durmaları isteniyor.

Protesto açıklaması, Suudi hükümetinin 2016’da eğlence bahanesiyle bir “eğlence organizasyonu” kurmasının ve yozlaşmış kutlamalar düzenlemesinin ardından geldi. Riyad, Corona salgını bahanesiyle hac ziyareti kapatıldığında bile bu kutlamaları yapmakta ısrar etti.

2016 yılından bu yana “Riyad Mevsimi”, “Cidde Mevsimi” ve “Doğu Mevsimi” başlıkları altında düzenlenen bu kutlamaların niteliği, Suudi Arabistan’da dini çevrelerde ve muhalefette şaşkınlık ve öfke yarattı. Karma bir biçimde dans ve dansın eşlik ettiği törenler ve geleneksel olmayan örtüler ile alkol tüketimi ve kumar yarışmaları.


Muhalifler defalarca bu tür kutlamaları çağırdılar, “Muhammed bin Salman”a özel ilgi gösterdiler ve Vizyon 2030’un hedefleri doğrultusunda, en önemli İslami kutsal mekanlara ev sahipliği yapan ve kralını İslam’ın koruyucusu olarak adlandıran bir ülkede dinsizleştirme aracı. iki kutsal tapınak. Mayıs 2019’da “Cidde Sezonu”nun kapanış töreninde, bu törenin kapanış töreninde Amerikalı pop şarkıcısı “Nikki Minaj”ın bulunması Suudi Arabistan’da çok sayıda protestoya neden olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =