EL KONULAN PETROL TANKERİ MÜRETTEBATININ İRANLILARIN ESENLİĞİNDEN MEMNUN OLMASI

EL KONULAN PETROL TANKERİ MÜRETTEBATININ İRANLILARIN ESENLİĞİNDEN MEMNUN  OLMASI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Vietnam Dışişleri Bakanlığı, ülkemiz güçleri tarafından gözaltına alınan petrol tankeri mürettebatının kimliğinin tespit edilmesi ve İran’ın onlara insani muamelesi için İran ile işbirliği yaptığını duyurdu. Vietnam, geçen ay Umman Körfezi’nde İran güçleri tarafından ele geçirilen petrol tankeri mürettebatından bilgi almak için İran ile birlikte çalışıyor. Haberi açıklayan Vietnam Dışişleri Bakanlığı, gözaltına alınan MV Southys tankerinin tüm mürettebatının tam sağlık durumunu ve İran’ın onlara insani muamelesini duyurdu.

Vietnam Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı, “Vietnam makamları gelişmeleri takip etmeye ve İran makamlarıyla yakın çalışmaya devam ediyor ve bu sorunu yasal olarak çözmek için çalışıyor” dedi. Tankerin kaptanı, İran’daki Vietnam büyükelçiliğine, gemideki 26 mürettebatın hepsinin tedavi edildiğini ve şu anda sağlıklarının iyi olduğunu söyledi.”

Dün gece, iki ABD’li yetkili Associated Press’e İran’ın 24 Ekim’de Umman Körfezi’nde Vietnam bandıralı bir tankere el koyduğunu ve tankerin hala İran’ın gözetiminde olduğunu söyledi.
Bir ABD savunma yetkilisi daha sonra Newsweek’e verdiği demeçte, İran Devrim Muhafızları güçlerinin geçen hafta Umman Denizi’nde bir tankere el koyduğunu, ABD güçlerinin ise sadece olayı izlediğini ve Devrim Muhafızları ile yüzleşmediğini söyledi.

ABD düşmanca bir hareketle Umman Denizi sularında İran petrolü ihraç eden bir tankere de el koydu ve petrolünü başka bir tankere aktardı ve bilinmeyen bir yere yönlendirdi.

Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Ofisi’nden yapılan açıklamada, “DMO’nun Umman Denizi’ndeki İran İslam Cumhuriyeti’nden petrol çalmaya yönelik deniz operasyonu başarısız oldu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 1 =