DIŞİŞLERİ BAKANI ABD’Yİ ELEŞTİRDİ

DIŞİŞLERİ BAKANI ABD’Yİ ELEŞTİRDİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,, ABD’nin PKK ve yandaşlarına verdiği desteğin iki ülkenin ittifak ruhuna aykırı olduğunu söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün ABD’nin PKK, PKK (Suriye Kürt Demokratik Birliği Partisi) ve PKK (Demokratik Birlik Partisi’nin askeri kolu) ile bağlantılı olduğunu söylediğini aktarıyor. Türkiye’nin S400 sistemlerini (Rusya’dan) alması ittifak ruhuna aykırıdır. Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Roma’da gerçekleşen son görüşmeye ilişkin de yorumda bulundu: “Bu görüşme yapıcı bir atmosferde gerçekleşti.”

Türk Cumhurbaşkanının Biden ile yaptığı görüşmede, ABD’nin PKK ve PKK ile işbirliğinin yanı sıra ABD’deki fotoğrafın (Gülen ağı) devamının ve ABD’nin S400 sistemleri üzerindeki konumunun açık olduğunu vurguladığını söyledi. Müttefik İki ülke uyumlu değil. Türk Dışişleri Bakanı, ABD’nin önerisiyle ortak bir çalışma grubu oluşturulacağını söyledi. İlgili bakanlıklar ve ele alınması gereken konuları takip ediyoruz.

Çavuşoğlu, Suriyelilerin ülkelerine dönüşleriyle ilgili olarak, “Dört komşu ülke ile başlattığımız eylemler Lübnan’da yeni hükümetin kurulmasının gecikmesi nedeniyle kesintiye uğradı ancak bu eylemler yeniden başladı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + nine =