SUUDİ ARABİSTAN’IN DERİNLİKLERİNE 13 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

SUUDİ ARABİSTAN’IN DERİNLİKLERİNE  13 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, silahlı kuvvetlerin son birkaç hafta içinde el-Bayda, Şebva ve Marib illerinde başarılı askeri perasyonlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Sari, Rabi el-Nasr Harekatı’nın ikinci aşamasının ayrıntılarını açıklayarak, güçlerimizin, el-Bayda vilayetini çocukların yardımıyla tamamen özgürleştirmeyi başardığını söyledi.

Al-Jubah ve Jabal Murad’ın Kurtuluşu

Ülkenin kurtuluşu ve özgürlük ve bağımsızlığın gerçekleşmesine kadar askeri operasyonların devam ettiğine değinen Sari, şunları kaydetti: Rabi el-Nasr operasyonunun aşaması. Rabi el-Nasr Operasyonunun ikinci aşamasında 1100 kilometrekareden fazla alan bile kurtarıldı. Ensarullah’ın internet sitesinde yer alan habere göre Sari, bu bölgelerin özgürleştirilmesiyle silahlı kuvvetlerin Cenab-ı Hakk’ın da yardımıyla Marib vilayetinin El-Vadi ve Ma’rib şehri hariç tüm bölgelerini özgürleştirdiğini sözlerine ekledi.

Silahlı kuvvetlerin, Cenab-ı Hakk’ın yardımıyla geçmişte Marib vilayetinin büyük bir bölümünü özgürleştirmeyi başardığını, ulusa ve ülkeye yönelik cihatçı görevlerini sürdürmeye devam ettiğini, ilerleme konusunda hiçbir şüphelerinin olmadığını sözlerine ekledi. Marib eyaletinin geri kalan bölgelerinin kurtarılması. Güçlerimiz Al-Amoud bölgesini özgürleştirdi ve Ma’rib şehrinin girişindeki Al-Falaj bölgesine ulaştı.

Suudi Arabistan’da 13 derin deniz operasyonu

Yemen Silahlı Kuvvetlerinin resmi bir sözcüsü, Rabi el-Nasr Operasyonunun ikinci aşamasında Suudi saldırgan koalisyon savaşçılarının yaptığı 159 saldırının savaşçılarımızın ilerlemesini durdurmadığını söyledi. Sari, Rabi el-Nasr Harekatı’nın ikinci aşamasında Yemen hava savunmasının düşman savaş uçaklarıyla 86 kez karşılık verdiğini ve füze biriminin işgal altındaki topraklarda 31 düşman hedefini ve Suudi Arabistan’ın derinliklerinde 16 noktayı hedef alarak 47 operasyon gerçekleştirdiğini kaydetti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, İHA biriminin ayrıca işgal altındaki topraklarda 128 düşman hedeflerini hedef alan 128 operasyonda ve Suudi Arabistan’ın derinliklerindeki düşman hedeflerini hedef alan 13 operasyonda 141 operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Al-Juba bölgesi ve diğer bölge ve köylerdeki vatandaşların hayatlarını kurtarmak için gerekli tüm önlemlerin alındığını hatırlattı.


Ma’rib Şeyhlerine Minnettarlık


Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Ma’rib şeyhleri ​​ile azatlıları ve kahramanlarının eyalet bölgelerinin özgürleştirilmesinde oynadığı önemli role atıfta bulunarak, Washington ve Tel Aviv’in saldırganlarına ve paralı askerlerine karşı Yemen’i ve halkını desteklemede Ma’rib eyaleti vatandaşlarının ve Cebel Murad bölgesinin dostlarının rolünü ve konumunu oynamanın bir onur olduğunu söyledi. Ma’rib vilayetinin geri kalan bölgelerinin de kurtarılması yönünde ilerlemekte hiçbir şüphe bulunmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: Rabi el-Nasr Operasyonunun ikinci aşamasında Suudi saldırganlık koalisyonunun 200’den fazla üyesinin öldürüldüğünü ve 550’den fazla kişinin yaralandığını da sözlerine ekledi.

Marib’de Suudi Arabistan defalarca muhalefet koalisyonu üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Hızla Suudi koalisyonuna hitap ederek, “Savaşınız sadece yararsız değil, aynı zamanda size sadece aşağılanma, utanç ve yenilgi getirecek bir suç ve saldırganlıktır” dedi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × two =