SUUDİ ARABİSTAN BİR KATİF SAKİNİNİ İDAM ETTİ

SUUDİ ARABİSTAN BİR KATİF SAKİNİNİ İDAM  ETTİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Riyad, birkaç yıldır Suudi hapishanelerinde bulunan Katif Şii bölgesinde yaşayan bir kişiyi idam etti. Suudi Arabistan’ın Kanal 24 televizyonu pazartesi günü öğleden sonra Suudi Arabistan’da siyasi tutuklu olan Müslüman bin Muhammed el-Mohsen’in bugün idam edildiğini bildirdi.

Suudi İçişleri Bakanlığı, Suudi vatandaşına yönelik iddia edilen iddialarda, siyasi tutuklunun terör örgütünün terör örgütü olarak adlandırdığı örgüte karıştığını, üst düzey Suudi yetkililere karşı silahlı isyan başlattığını ve bir Suudi vatandaşının öldürülmesinde rol oynadığını ve Suudi güçlerine saldırmak için Meltov Kokteylleri yaptığını açıkladı.

Arabic21 haber sitesine göre, Suudi Arabistan’ın doğusundaki Katif ilindeki Şii Al-Awamiyah köyünde tutuklandı.

Habere göre, tutuklandığı sırada Müslüm bin Muhammed el Muhsin’in ailesi oğullarının Suudi güvenlik güçlerine karşı herhangi bir operasyonda yer almadığını vurgulamıştı.

Suudi Arabistan İnsan Hakları örgütlerine göre 2021’in başından bu yana 50’den fazla idam cezası verdi.

Uluslararası Af Örgütü yaklaşık iki ay önce Riyad’ın son birkaç ay içinde muhaliflere yönelik baskısını artırarak infaz sürecini hızlandırdığını bildirmişti.

Uluslararası Af Örgütü raporda şunları yazdı: “Suudi Arabistan, G20 başkanlığından ayrıldıktan sonra, adil olmayan yargılamalardan sonra en az 13 kişinin ölüm cezalarını onayladı veya cezalarını verdi veya cezalarını onayladı.

“Raporda, “Ocak ve Temmuz 2021 arasında en az 40 kişi veya 2020’deki tüm infazlardan daha fazla kişi idam edildi” ifadesi yer aldı.

Uluslararası Af örgütü de Suudi yetkililerin görüşlerini özgürce ifade eden veya hükümeti eleştiren kişileri kovuşturmaya başladığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − six =