İmam Humeyni’nin Kur’an-ı Kerim Tefsiri İstanbul’da sergilendi

İmam Humeyni’nin Kur’an-ı Kerim Tefsiri İstanbul’da sergilendi

Dünya Ehi Beyt (a.s) Kurultayının katılımıyla; İmam Humeyni’nin (r.a) eserlerinden alıntılanan beş ciltlik “Kur’an-ı Kerim Tefsiri” İstanbul’da sergilendi

Hz. Muhammed (s.a.a) ve İmam Sadık’ın (a.s) kutlu doğumları ve Vahdet Haftası münasebetiyle Türkiye’de Kevser Yayınevi’nin “Kutlu Doğum ve Vahdet Haftası” başlığıyla İstanbul’da düzenlediği programda, ; İmam Humeyni’nin (r.a) eserlerinden alıntılanan beş ciltlik “Kur’an-ı Kerim Tefsiri” sergilendi.

“Kutlu Doğum ve Vahdet Haftası” programının özel bölümlerinden biri, Hüccet’ül İslam Muhammed Ali Ayazi’nin kalemiyle İmam Humeyni’nin (a.s) eserlerinden alıntılanan ve Dünya Ehli Beyt (a.s) Kurultayı Uluslararası İlişkiler Başkanlığı ve İmam Humeyni’nin (r.a) Eserlerini Düzenleme ve Yayımlama Enstitüsü’nün işbirliğiyle Türkçeye çevrilen ve Kevser Yayınevi tarafından basılan beş ciltlik “Kuran-ı Kerim Tefsiri’nin” sergilenmesiydi.

Programda Şiir okuma, Hazreti Muhammed (s.a.a) filminden yayınlanan video klip, ezgi okuma ve sembolik doğum günü kutlaması gibi etkinlikler de sergilendi.

Tefsir-i Kur'an-ı Mecid (5 Cilt Takım) - İmam Humeyni | kitapyurdu.com

İmam Humeyni (a.s) tarafından kaleme alınan beş ciltlik “Kuran-ı Kerim Tefsiri’nin” tercümesi 2020 yılında tamamlandı.

2020’de bir anda tüm dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgını nedeniyle bu muhteşem eserin baskısı gecikti.

Kevser Yayınevi tarafından basılan İmam Humeyni Kuran-ı Kerim Tefsiri, Türkiye Müslümanları için de önemli bir kaynak olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK: 7Sabah.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × four =