Kudüs Kilisesi Başpiskoposu: Yemen’e karşı Savaşı Durdurun

Kudüs Kilisesi Başpiskoposu: Yemen’e karşı Savaşı Durdurun

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kudüs’teki Roma Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Yemen’e karşı savaşı acilen durdurma çağrısında bulundu.

Habere göre, Attaullah Hana Cuma günü yaptığı açıklamada, “Yemen’de masum insanların hedef alınmasına karşıyız ve bu savaşı durdurmanın zamanı geldi.” Dedi.

Din adamının Kudüs’teki Yemen halkını savunması, Lübnan Dışişleri Bakanı’nın Suudi koalisyonunun saldırganlığına karşı bu günlerde bölgesel medyada manşetlere çıkarak koalisyon üyelerini kızdırıyor.

Yakın zamanda Lübnan Başbakanı Najib Mikati hükümetinde Enformasyon Bakanı, tanınmış Lübnanlı medya aktivisti ve gazeteci George Qardahi, popüler televizyon programı “Berlman Shaab” (Halk Parlamentosu) Yemen üzerindeki tecavüze açık bir şekilde son verilmesi çağrısında bulundu.

Qardahi’nin açıklamalarının ardından Lübnan’daki Suudi Arabistan’a yakın medya kaynakları, bu sözlerin Beyrut ve Riyad arasında yeni bir diplomatik krize yol açacağını iddia ederek kendisine saldırdı; Lübnan ve bölgedeki birçok kişi, Suudi koalisyonunun Yemen’deki devam eden saldırganlığını kınadı ve Lübnanlı bakana desteklerini ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 3 =