UNICEF: Bir Milyon Afgan Çocuk Yetersiz Beslenme Riski Altında

UNICEF: Bir Milyon Afgan Çocuk Yetersiz Beslenme Riski Altında

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Yardım Fonu (UNICEF), Afganistan’ın en kötü insani krizle karşı karşıya olduğunu ve sağlık sisteminin çökmekte olduğunu bildirdi.

UNICEF Afganistan Temsilcisi Salam al-Janbi, “Afganistan dünyanın en şiddetli krizleriyle karşı karşıya ve bu ülkenin ihtiyaçları her geçen gün artıyor” dedi.

Yetersiz beslenme ve gıda güvensizliği kriziyle eş zamanlı olarak bu ülkedeki sağlık sistemi ve sosyal hizmetler çöküşün eşiğinde” dedi.

“Afganistan, bu yılın başlarında, 10 milyon çocuk da dahil olmak üzere ülke nüfusunun yarısından fazlasının insani yardıma ihtiyaç duyduğu en kötü insani krizlerden birini yaşadı” dedi.

UNICEF Afganistan Temsilcisi, “Bu ülkenin yaşadığı son olaylar ve ekonomik şoklar göz önüne alındığında, daha fazla aile çöküşün eşiğinde ve Afganistan nüfusunun yarısından fazlasının şiddetli açlıkla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor

Afganistan’da gıda güvensizliğinin artmasıyla birlikte, 5 yaş altı çocuklarda şiddetli akut yetersiz beslenme de artacaktır.” dedi.

Al-Janbi, ciddi yetersiz beslenme nedeniyle 1 milyon kişinin ölüm riski altında olduğu konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =