CIA, Julian Assange’ı Kaçırmayı Planladı

CIA, Julian Assange’ı Kaçırmayı Planladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Julian Assange’ın avukatları, İngiliz Yüksek Mahkemesi’ne CIA’in onu kaçırmayı veya öldürmeyi planladığını söyledi.

Guardian’ın aktardığı habere göre, Julian Assange’ın avukatları, ABD CIA’nın onu kaçırma ya da öldürme planını açıkladı.

Julian Assange’ın avukatları İngiliz Yüksek Mahkemesi’ne, CIA’in Avustralyalı Assange’ı öldürme veya kaçırma planının ABD hükümetinin WikiLeaks kurucusunun güvenli bir şekilde iade edilmesine olan bağlılığının güvenilmez olduğunu gösterdiğini söyledi.

WikiLeaks hukuk ekibi, ABD’li yetkililer tarafından bu yılın başlarında iade kararını bozmak amacıyla verilen diplomatik güvenceleri de anlamsız olarak nitelendirdi.

Temyiz mahkemesinin ilk gününde bir ABD hükümeti avukatı, ABD yetkililerinin Assange’ın yargılanmadan önce yüksek güvenlikli bir mahkemede tutulmayacağına ve cezasını anavatanı Avustralya’da çekebileceğine söz verdiğini söyledi.

Bu arada Julian Assange’ın avukatı Edward Fitzgerald, müvekkilinin o kadar akıl hastası olduğunu ve ABD’nin iade edileceğine dair garantisinin uzun vadede hücre hapsi riskini ortadan kaldırmayacağını ve intihar riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Hill daha önce, Donald Trump liderliğindeki eski ABD yönetiminin WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ı öldürmeye veya kaçırmaya teşebbüs ettiğini bildirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + 8 =