Irak, Onlarca IŞİD’li Çocuğu Azerbaycan’a İade Etti

Irak, Onlarca IŞİD’li Çocuğu Azerbaycan’a İade Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed el-Sahaf yaptığı açıklamada, Azerbaycan uyruklu IŞİD ailelerinden düzinelerce çocuğun Bağdat’taki Azerbaycan büyükelçiliğine teslim edildiğini söyledi.

Shafaq News internet sitesine göre, Al-Sahaf, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağdat Büyükelçiliği ile koordineli olarak 38’den fazla IŞİD’li çocuğu ülkelerine dönmeleri için Azerbaycan Büyükelçiliği’ne teslim ettiğini de sözlerine ekledi.

Çocukların annelerinin, DAİŞ terör örgütüne üye olmak suçundan Irak özel mahkemeleri tarafından hapis cezasına çarptırıldığını ve çocukların annelerinin yanında olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada Irak medyası Çarşamba günü, silahlı kişilerin Salı akşamı kanlı saldırılara tanık olan al-Rashad köyü yakınlarındaki Nahr al-Imam bölgesine saldırdığını bildirdi.

Irak kaynakları, dün son saatlerde, IŞİD terör örgütü unsurlarının El-Makdadiyah kentindeki El-Rashad köyüne saldırarak 20’den fazla kişiyi öldürdüğünü ve yaraladığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − two =