İşkence ve Tıbbi İhmalden Kaynaklı Bir Bahreyn Mahkum Hayatını Kaybetti

İşkence ve Tıbbi İhmalden Kaynaklı Bir Bahreyn Mahkum Hayatını Kaybetti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn’in Joe Hapishanesi’nde kanser teşhisi konulan ve ağır işkence gören Bahreynli tutuklu şehit oldu.

Habere göre, Bahreynli Al-Wefaq, eski bir Bahreyn mahkum Al-Halife Hapishanesi’nde hastalık ve işkence sonucu şehadetini haber verdi ve halkın katılımı için Halife köyündeki cenazesine katılma çağrısında bulundu.

Al-Ahd’e göre, 14 Şubat koalisyonu ayrıca Ghambar’ın şehadetiyle ilgili başsağlığı diledi ve onu Bahreyn halkının onuru ve ülke devriminin adalet, eşitlik ve kendi kaderini tayin etme hedefleri için bir fedakarlık olarak nitelendirdi.

Ghambar, 2014 yılında Joe Hapishanesi’nde gözaltında tutulduğu sırada kansere yakalandı ve El-Halife rejimi, şiddetli işkenceye ek olarak o sırada tedavi görmesini engelledi. 2018’de tutuklunun durumu kötüleşince El Halife rejimi vatandaşlığını iptal etti ve onu serbest bıraktı.

Lübnan gazetesi, Bahreyn’deki siyasi mahkumların elverişsiz koşullarının, bazı Avrupalı ​​temsilcilerin Bahreyn hükümetine karşı yaptırım çağrısında bulunduğu bir düzeye ulaştığını yazdı.

Lübnan gazetesi Al-Benna, Avrupalı ​​bir hukuk kaynağının Bahreyn’deki siyasi mahkumlar meselesinin Avrupa Birliği’nin sessiz kalamayacağı kadar yüksek olduğunu söylediğini aktardı.

Kaynak, Bahreyn’deki siyasi tutukluların sayısının 3 bin olduğunu, 100’den fazlasının koronaya yakalandığını ve bir mahkumun hastalıktan öldüğünü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × four =