Binlerce Fransız Kadın, Polis Tarafından Cinsel Taciz Mağduru

Binlerce Fransız Kadın, Polis Tarafından Cinsel Taciz Mağduru

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransa’da düzenlenen bir kampanyada Fransız polisi tarafından cinsel tacize uğrayan binlerce Fransız kadın, ülke polisinin tacizini kınadı.

IBS News internet sitesine göre, Fransız kadınlar, polise şikayette bulunmak için gittiklerinde polis tarafından kötü muamele gördüklerini veya şikayetlerini işleme koymadıklarını söyledi.

Kadınlardan birine göre, cinsel taciz şikayeti için polise gittiğinde, müfettiş ona nasıl giyindiğini sordu.

Kampanya, “çifte cümle” hashtag’inin ısınmasının ardından geçen ay başladı. Hashtag, çeşitli kullanıcılar tarafından hızla kullanıldı ve birçok kadın polis karakollarına gitme ve memurlarla uğraşma deneyimlerini anlattı.

Öte yandan, Fransız insan hakları grubu “All of Us”, siber uzayda ve bu insanları desteklemeye adanmış bir web sitesinde yayınlanan mesajlardan en az 30.000 bu tür suistimal vakasını kaydetmeyi başardı.

Fransız polisine yönelik eğitim programlarına ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı artırma çabalarına rağmen, insan hakları aktivistleri, yetkililerin yüksek hacimli cinsel suçları ele almak ve mağdurlara yönelik ayrımcılığı azaltmak için daha fazlasını yapması gerektiğini söylüyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin kampanyaya yanıt olarak, “Dava açarken kadınlara sorulamayacak sorular var.” Dedi.

Fransız yetkili, “Evde tacize uğrayıp uğramadıklarını sormak polisin işi değil, hakimin işi” dedi.

Öte yandan Fransa Avrupa’da en fazla Müslüman’a sahipken, son yıllarda bu ülkenin yetkilileri bu ülkede Müslüman kadınlara karşı çeşitli yasalar çıkararak varlıklarını ve faaliyetlerini kısıtladılar.

Ekim 2020’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kadınların kamusal alanda İslami başörtüsü takma hakkını kısıtlayan bir yasa taslağı açıkladı. Fransız Parlamentosu Ulusal Komisyonu ve bu ülkenin Senatosu da geçen Temmuz ayında tasarıyı onayladı ve yakında hayata geçirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 12 =