Mişel Avn: Beyrut Olaylarının Failleri Cezalandırılacak

Mişel Avn: Beyrut Olaylarının Failleri Cezalandırılacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Beyrut’ta bugün yaşananlara tepki gösteren Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, silahların yeniden kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ve hükümetin ifade özgürlüğünü garanti edeceğini söyledi.

El-Mayadin haber ağı, Mişel Avn Lübnan’ın artık sokak sorunlarına tahammül edemeyeceğini ve bu sorunların hükümet kurumlarında, özellikle de kabinede çözüleceğini söyledi.

Bugün olanlara artık izin vermeyeceklerini ve kimsenin Lübnan’ı kendi çıkarları için rehin almasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Lübnan cumhurbaşkanı, “Bugünkü olaylar kabul edilemez … sokaklar protesto yeri değil … hendek inşası veya gerginlik bir çözüm değil.” Dedi.

Avn, “Bugün yaşananlar güvenlik ve adalet açısından takip edilecek ve soruşturmanın sonucu belli olana kadar uyanık kalacağım” diyen Aoun, anayasanın bir tehdit değil, sorunun tek çözümü olduğunu vurguladı.

Beyrut’un al-Tayouna semtinde barışçıl protesto gösterileri düzenleyen göstericilere silahlı kişilerce ateş açıldı, en az altı kişi öldü, yaklaşık 60 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 9 =