Bahreynliler Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı’nı Protesto Yaparak Karşıladı

Bahreynliler Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı’nı  Protesto Yaparak Karşıladı

Siyonist rejimin dışişleri bakanının Manama’ya gelişiyle aynı anda bir dizi Bahreynli, Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmeye karşı olduklarını ifade ederek gösteriler düzenledi.

Siyonist rejimin dışişleri bakanı Yair Lapid Tel Aviv ile el-Manāmah arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasından bu yana ilk resmi ziyarette bu sabah (30 eylül perşembe) bahreyn’e geldi.

Gezi, Bahreyn ulusunun Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye karşı olduğunu defalarca dile getirdiği sırada geldi.

Siyonist rejimin dışişleri bakanı geldiğinde, Bahreyn’de siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini kınayan halk gösterileri başladı.

Habere göre protestocular Bahreyn’in başkentinin dışındaki araç lastiklerini ateşe verdi ve kullanıcılar hashtag’ler başlatarak karşı olduklarını dile getirdi. ayrıca bugün, bahreyn havaalanı’na giden rotalar güvenlik güçlerinin büyük bir konuşlandırılmasına tanık oldu.

Filistin medyası, bahreyn’de bugün düzenlenen gösterilerin görüntü ve görüntülerini de yayınladı.

Bahreyn, eylül 2020’de donald trump başkanlığındaki o zaman abd yönetimi aracılığıyla i̇brahim anlaşması olarak bilinen işgalci Kudüs rejimi ile normalleşme anlaşması imzaladı ve tel aviv ile resmen diplomatik ilişkiler kurdu.

Protesto eden Bahreynliler de siyonist rejimin bayrağını yaktı.

Bu bağlantıda, i̇slam hareketi ve bahreyn devrimi’nin ruhani Lideri Ayetullah Şeyh iİsa Kassim’in sayfası, siyonist rejimin dışişleri bakanı’nın Manama’yı ziyaret etmesine twitter’dan tepki gösterdi: “siyonist düşmanla normalleşmenin [ilişkilerin] alçakça ihaneti, Bahreyn hükümetinin halkına karşı sindirme, yoksulluk, hapis, yerinden edilme, aşağılama, ötekileştirme ve yoksunluk eşliğindeki siyasi savaşlarından biridir. allah bu insanların yardımcısı olsun.” (daha fazlaayrıntı)

Bahreyn’in “haq” hareketi de lapid’in manama ziyaretini bahreyn duygularına bariz bir saldırı ve ihanet olarak nitelendirdi.

tabii ki, bahreynli kullanıcılar da çeşitli hashtag’lerde bu konuya karşı olduklarını dile getirdiler.

Bir kullanıcı uzlaşmacıya yazdığı yazıda, “siyonist rejimle ilişkileri ne kadar normalleştirirseniz normalleştirin, ulusları “Filistin sorunuyla kalacağız ve serbest bırakmayacağız” diye komuta etmeye zorlayamazsınız.” dedi.

Başka bir kullanıcı, Lapid’in Bahreyn uluslararası havaalanı’na gelişinin bir fotoğrafını paylaştı… Bahreyn’in hakaret günü ve manama’daki düşman için bir hangar oluşturulması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − 4 =