Yapışık İkizler Yemen Havalimanı Kuşatmasında Öldü

Yapışık İkizler Yemen Havalimanı Kuşatmasında Öldü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi koalisyonu Yemen Havaalanını kapattığı için yemen’in yapışık ikizleri öldü.

Yemen medyası Sanaa Uluslararası Havalimanı’nın kapatılması sonucu birbirine tutunan ikizlerin ölüm haberini yaptı.

Yemen’deki el-masirah ağının haberine göre, sağlık dairesi müdürü Mutahar el-marooni, ikizlerin kendilerini kurtarmak için tedavi için yemen dışına taşınmasında meydana gelen gecikmelerden öldüğünü söyledi.

Yetkili, Yemen’in hastane ve tıbbi tesislerinde uzman cihazlar ve sağlık personeli bulunmadığını, bu nedenle ikizlerin ameliyat ve tedavi için yurt dışına nakledilmek zorunda kaldığını söyledi.

Yemenli yetkili ayrıca, BM’den olayla ilgili defalarca yardım istediğini ve ikizleri Suudi Arabistan’dan Aanaa Havaalanı üzerinden transfer etmek için izin aldığını, ancak yanıt alamadığını söyledi.

Dr. Meroni, “yapışık ikizler, Sanaa Uluslararası Havaalanı’nın kapatılmasının gölgesinde Yemen halkının insani sorunlarının hacmini yansıtıyor ve bu durum tedavi olmak için yemen dışına seyahat etmesi gereken binlerce hastalığa neden oldu” dedi.

Birleşmiş Milletler’i ve tüm uluslararası ve insani yardım kuruluşlarını havaalanını yeniden açmak ve hastaların hayatlarını kurtarmak için gelmeye çağırdı.

Suudi Arabistan, 2015’in başından bu yana koalisyon olarak Yemen’e saldırarak karadan, sudan ve havadan kuşatma altına alarak kıtlığa, salgınlara ve binlerce çocuk, kadın ve insanın ölümüne neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 11 =