Biden, Mahmud Abbas İle Görüşmeyi Reddetti

Biden, Mahmud Abbas İle Görüşmeyi Reddetti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu haberine göre; ABD başkanının takviminin dolduğı bahanesiyle Filistin yönetimi başkanıyla görüşme talebini reddettiği ve birleşmiş milletler genel kurulu’nun oturum aralarında devlet başkanlarıyla görüşmek istemediği bildirildi.

İbranice konuşan kaynaklar çarşamba akşamı, ABD başkanı Joe Biden’ın geçen hafta Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas ile görüşme talebini kabul etmediğini bildirdi.

The walla news’in haberine göre beyaz saray, Filistin yönetimi başkanının birleşmiş milletler genel kurulu toplantısının oturum aralarında biden ile görüşme talebini reddetti.

Mahmud Abbas’ın görüşme talebinin ABD hükümetine iletildiğini ancak Biden’ın BM genel kurulu’na katılımı sırasında kenar toplantılarına katılma niyeti olmadığını ve planlarının pa başkanıyla görüşmelere izin vermeyeceği iddiasıyla olumsuz yanıtlandığını bildirdi.

Habere göre, Washington’un yanıtıyla karşılaşan pa başkanı, ABD’ye seyahat etmemeye ve sadece birleşmiş milletler genel kurulu’na hitap etmek için kaydedilmiş bir dosya göndermeye karar verdi.

Ancak walla’ya konuşan kaynaklar, günün sonunda Biden’ın genel kurul toplantılarının oturum aralarında bir dizi devlet başkanıyla görüştüğünün ortaya çıktı.

Washington’un bu hareketini “olağandışı” olarak nitelendiren walla muhabiri Barack Ravide, Filistin meselesinin ABD hükümetinin gündeminde öncelikli olmamasının bir başka nedeni olduğunu söyledi.

Ancak yetkili, ABD elçisi Hadi Amr’ın önümüzdeki pazartesi günü işgal altındaki Filistin’e gideceğini ve Batı Şeria, Gazze’deki durumu gözden geçirmek ve Filistin yönetimi’ni güçlendirecek adımlar atmak için bir dizi siyonist ve Filistin rejimi yetkilisiyle toplantılar yapacağını kaydetti.

Rapor, i̇branice yayın yapan basında geçtiğimiz günlerde siyonist rejimin başbakanı naftali bennett’in Mahmud Abbas ile görüşmeyi reddettiği yönündeki haberlerle geliyor.

İşgal altındaki hertzliya kentindeki siyonist rejimin içişleri bakanı Aylett Shaked, siyonist rejimin başbakanının pehlevi örgütünün başkanıyla görüşmek istemediğini ve bunu yapmaya niyeti olmadığını belirtmişti.

Naftali Bennett’in pa başkanıyla neden görüşmediğini açıklayan siyonist rejimin içişleri bakanı şu ifadelere yer verdi: “Abbas teröristlere para aktarıyor ve ortak (tel aviv) değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 4 =