İslam İnkılabı Rehberi’nin Huzurunda Erbain Etkinliği

İslam İnkılabı Rehberi’nin Huzurunda Erbain Etkinliği

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, dün video konferans yoluyla Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen “Erbain Matemi Töreni”ne katıldı.

İmam Hamanei, bu merasimde yaptığı konuşmada düşmanların çeşitli yöntem ve araçlarla kamuoyunu etkilemek için İran milletine yönelik propaganda saldırısına atıfta bulunarak, açıklayıcı hareketin propaganda saldırılarını etkisiz hale getireceğini belirtti.

Ayetullah Hamanei üniversite öğrencilerine hitap ederek, “Milletin kalbinin meyvesi ve ülkenin gerçek umudu olan sevgili öğrenciler, gerçekleri açıklama konusuna dikkat ederek etrafınızdaki her türlü belirsizliği ortadan kaldırmalısınız” dedi.

Erbain Matem Günü, Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve 72 yakınının Kerbela’da şehit edilişlerinin 40’ıncı günüdür.

Bugün dünyanın dört bir köşesinden Kerbela’ya akın eden Ehlibeyt aşıkları, Hz. İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nde düzenlenen matem merasimlerinde gözyaşlarına boğuluyor.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, düşman’ın İran aleyhine propaganda saldırısı yaptığını bildirdi.

Erbein töreni dolayısında canlı yayında Tahran üniversitesine bağlanan Ayetullah Hamenei, Aşura ile Erbein arasında geçen sürenin İslam tarihinin önemli zaman dilimlerinden olduğunu belirterek, ‘’ Eğer Aşura cihat ve fedakarlıkların zirve yaptığı dönem idiyse, ondan sonar geçen 40 gün de gerçeklerin anlatılması ve ifşası için en yüksek cihadın yaşandığı dönemdi. Bu cihadı da İmam Seccad as. Hz. Zeynep as. ve Hz. Ümmü Gülsüm as. yaptılar ve Peygamber sülalesinin sabri, Aşura’daki fedakarlığın ve Kerbela’nın kalıcılığını sağladı.’’ dedi.

Düşman’ın İran millet aleyhinde çeşitli yöntemler va araçlarla propaganda saldırısı yaptığını ifade eden Ayetullah Hamenei bunların ifşa ve anlatımının saldırıları etkisiz yapacağını belitti. Düşman İran aleyhine propaganda saldırısı gerçekleştirmektedir

Üniversite öüğrencilerinin ülkenin gerçek umutları olduğunu ifade eden Ayetullah Hamenei öğrencilerden gerçekleri anlatarak etraflarını ışık gibi aydınlatmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − 4 =