Guardian: İngiliz Askerleri 300 Afgan Sivili Öldürdü

Guardian: İngiliz Askerleri 300 Afgan Sivili Öldürdü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yayınlanan yeni istatistikler, İngiliz ordusunun Afganda yaşan çatışmalar sırasında 86 çocuğun ve 200’den fazla yetişkin sivilin ölümüyle bağlantılı olduğunu vd ölümler neticesinde komik rakamlar hayatlarını kaybedenlerin ailelerine verildiğini gösteriyor.

İngiliz “Guardian” gazetesine göre, bu bilgiler, bir dizi bilgi özgürlüğü talebinin ardından elde edilen İngiliz Savunma Bakanlığı’nın tazminatına ilişkin listelerde kaydedildi.

Kaydedilen en genç sivil kurbanın üç yaşında olduğu bildirildi. Rapora göre, kayıtlarda adı geçen en ciddi olaylardan biri, Aralık 2009’da kaza sonucu vurularak öldürülen dört çocuğunun öldürülmesinin ardından bir aileye 4.233,60 ingiliz parası verilmesi oldu.

Bu rakamlar, bazı ödemelerin birkaç yüz sterlinden daha az olduğunu gösteriyor. Örneğin, Şubat 2008’de Helmand ilinde bir aile 104,17 sterlin mal zarar ve ziyan alırken, başka bir aile Aralık 2009’da 10 yaşındaki oğullarının ölümü nedeniyle 586,42 sterlin aldı.

Veriler, Batılı askerlerin geçen ay Afganistan’dan çekilmesiyle ilgili raporları inceleyen İngiliz Silahlı Şiddete Karşı Eylem Enstitüsü (AOAV) tarafından derlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + 15 =