Filistinli Mahkumlar İsrail Askeri Mahkemelerini Boykot Ediyor

Filistinli Mahkumlar İsrail Askeri Mahkemelerini Boykot Ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistinli Mahkumlar İşleri Komitesi, Siyonist rejimin hapishane yönetiminin son zamanlarda mahkumlara karşı bir “toplu intikam” politikası uyguladığını ve özellikle Nafah hapishanesindeki mahkumlara karşı baskıcı tutumunu artırdığını duyurdu.

Açıklamada, Siyonist rejimin Filistinli tutsaklara yönelik baskıcı eylemlerine ve gece boyunca güvenlik önlemlerinin ve uzun süreli denetimlerin yoğunlaştırılmasına atıfta bulunuldu.

Al-Quds Al-Arabi gazetesine göre, Siyonist Hapishane İdaresi ayrıca çok sayıda İslami Cihat mahkumunu hücre hapsine nakletti, buna ek olarak rejim yetkilileri mahkûmlar hakkında mahpuslara yönelik idari gözaltı emirleri verdi ve mahkûmlara gizlilik bahanesiyle herhangi bir özel suçlama dayatılmadan tutukluluk süresi uzatıldığını bildirdi.

450’den fazla Filistinli tutuklu şu anda idari gözaltında ve diğer tutuklular gibi işkence ve baskı politikalarından muzdarip bir durumdalar.

Habere göre, hastalıktan muzdarip beş idari tutuklu, Siyonist mahkemeleri boykot etmeye ve ilaç almayı reddetmeye karar verdi. Esirler merkezi, Ayed Dudin, Yousef Ghazaz, Ahmad Abu Sands, Yasser Badersavi ve Amin Shoiki adlı beş kişinin tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanarak idari gözaltına alınan eski tutuklular arasında yer aldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + seven =