Suudi Rejim Mahumlardan İşkence ve Zorla Yalan İtiraf Alıyor

Suudi Rejim Mahumlardan İşkence ve Zorla Yalan İtiraf Alıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; insan hakları örgütü, Suudi mahkumlardan işkence yoluyla zorla itiraf almanın birçok kişinin kaderini tehdit ettiğini belirtti.

Suudi Lex tarafından aktarılan habere göre, insan hakları örgütü Sind”, ifade özgürlüğü tutuklularının zorla itiraflarının Suudi hapishanelerinde bilinmeyen bir kaderle onları tehdit ettiğini vurguladı.

Örgüt, birçok vicdan mahkumunun belirsiz bir kaderle karşı karşıya olduğunu ve bazılarının zorla itiraflar için haksız yere infaz edildiğini söyledi.

Yayınlanan Belgede, “Suudi yasal düzenlemeleri, işkence altında alınan itirafların hiçbir yasal gerekçe gösterilmeden kabul edilmesine izin veriyor, çünkü hakimler, Nisan 2019’da olduğu gibi, itiraflara dayalı olarak infaz da dahil olmak üzere ağır cezalar verdi, suçlamalarla 37 kişi suçlandı. İşkence edilerek idam edildi.

Uluslararası Af Örgütü daha önce Ocak-Temmuz 2021 arasında en az 40 kişinin infaz edildiğini, yani 2020’den fazla olduğunu ve adil olmayan yargılamalardan sonra infazların işkence altında alınan itirafları içerdiğini belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − one =