İslami Cihat: Siyonist Hapishanesinden Kaçan 6 Mahkumun Bırakılma Konusu Öncelik Meselesidir

İslami Cihat: Siyonist Hapishanesinden Kaçan 6 Mahkumun Bırakılma Konusu Öncelik Meselesidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmad el-Mudall, Siyonist rejim hapishanesinden kaçan altı mahkumun serbest bırakılmasının bir öncelik meselesi olduğunu vurguladı.

Ahmad el-Mudall, Celbu’a hapishanesindeki altı mahkumun insanlık dışı en ciddi işkence altında olduğunu vurguladı.

Al-Mudall, Siyonist düşmanın, mahkumların hayatlarına ve sağlıklarına yönelik herhangi bir zararın sonuçları hakkında İslami Cihad uyarılarının ciddiyetinin farkında olduğunu da sözlerine ekledi.

Habere göre, Filistin İslami Cihad hareketinin lideri, hareket ile Siyonist düşman arasındaki savaşın devam ettiğini, ancak direnişin kurtuluş için hiçbir yolu olmadığı için bu mahkumların serbest bırakılmasının birinci öncelik olduğunu belirtti.

İslami Cihad’ın esir değişimi operasyonları alanında çok fazla tecrübesi olduğunu, Filistin direnişinin de sürekli koordinasyona ihtiyacı olduğunu ve bu konuda direniş grupları arasında anlaşma olduğunu söyledi.

Al-Mudallah, El-Kassam Tugayları sözcüsünün açıklamalarının aynı zamanda dünyaya, Celbu’a hapishanesindeki altı mahkumun, tıpkı İslami Cihad’ın askeri planları ve adam kaçırma gibi gelecekteki herhangi bir mahkum değişimi için bir öncelik olduğuna dair bir mesaj olduğunu vurguladı.

Altı Filistinli mahkum, işgal altındaki kuzey Filistin’deki Jalboua Yüksek Güvenlikli Hapishanesinden kısa süre önce kaçtı. Zakaria al-Zubaidi, Yaqub Nafiat, Mahmoud Aredeh, Yaqub Qadri, Ayhem Kamamji ve Mohammad Arezeh olarak tanımlanan altı kişi, Siyonist rejim tarafından bir kez daha tutuklandı ve esir alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × five =