Fransa Dışişleri Bakanı: Biden de Trump Gibi Sırttan Bıçaklıyor

Fransa Dışişleri Bakanı: Biden de Trump Gibi Sırttan Bıçaklıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransa dışişleri bakanı, ABD, İngiltere ve Avustralya arasındaki yeni anlaşmaya tepki göstererek Biden yönetimini Trump yönetimi gibi ikiyüzlü olarak nitelendirdi.

Reuters’e göre, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa’nın Avustralya ile savunma anlaşmalarından birinden çekilmesine tepki göstererek yeni ABD yönetimini selefi kadar ikiyüzlü olarak nitelendirdi.

Laudrian, yakın tarihli bir ABD-İngiliz-İngiliz anlaşmasına atıfta bulunarak, “Başkan Joe Biden liderliğindeki mevcut ABD yönetimi, Trump yönetimi gibi arkadan bıçaklıyor” dedi.

France Info’ya verdiği demeçte, “Bu acımasız, tek taraflı ve öngörülemeyen karar bana Trump’ın eylemlerini hatırlattı. Güvenimize bir darbe oldu ve çok kızgınım.” dedi.

2016 yılında Avustralya, yirmi yıldan fazla eski denizaltılarının yerini alacak yeni 40 milyar dolarlık denizaltı filosunu inşa etmesi için Naval Group adlı bir Fransız denizaltı fabrikasını seçti.

Yaklaşık iki hafta önce, Avustralyalı savunma yetkilileri Fransız meslektaşlarıyla olan anlaşmalarını yeniledi.

Reuters, “Muhtemelen Biden’ın Fransa’nın anlaşmaya tepkisini öngörmesi nedeniyle, ABD başkanı Fransa’yı Hint-Asya bölgesindeki ana ortağı olarak adlandırdı” dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), ABD-İngiliz-Avustralya savunma anlaşmasına yanıt olarak üç ülke arasında üçlü bir çabadan söz etti.

Yeni Hint-Pasifik Ortaklık Anlaşması, ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison tarafından imzalandı.

ABD, İngiltere ve Avustralya liderleri dün gece Hint-Pasifik bölgesinde üçlü bir video konferansla diplomatik, güvenlik ve askeri işbirliği anlaşması imzaladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 5 =