Yunanistan, Suudi Arabistan’a Hava Savunma Sistemi Konuşlandırıyor

Yunanistan, Suudi Arabistan’a Hava Savunma Sistemi Konuşlandırıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yunan Ordusu Genelkurmay Başkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir grup Yunan silahlı kuvvetinin Riyad’a birkaç Patriot füzesini teslim etmek için Suudi Arabistan’a gittiğini duyurdu.

Yunan gazetesine göre, Yunan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı ile Genelkurmay Başkanı’nın bugün grubu Arabistan’a gönderdiğini bildirdi.

Törende konuşan Yunan genelkurmay başkanı, hareketi “tarihi” olarak nitelendirdi ve bunun dünya barışı ve güvenliğine katkıda bulunacağını iddia etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Suudi Arabistan’a yaptığı son ziyarette Riyadlı yetkililerle hava savunma füzesi gönderme konusunda anlaştı.

ABD kaynaklarının yakın zamanda Washington’un savunma sistemlerini Riyad’ın eteklerindeki Al-Amir Sultan hava üssünden çektiğini bildirdiği sırada geldi.

ABD’nin bu hamlesinin ardından, askeri uzman Breaking Dinfs’in internet sitesinde bugün Suudi Arabistan’ın Çin, Rusya ve Siyonist rejim de dahil olmak üzere hava savunma sistemleri ithal etmek için çeşitli alternatif kaynakları ciddi olarak değerlendirdiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − eleven =