İmam Musa Sadr’ın Akıbetini Takip Etmek İçin Bir Komite Kuruldu

İmam Musa Sadr’ın Akıbetini Takip Etmek İçin Bir Komite Kuruldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr, 43 yıl önce kaçırılıp ortadan kaybolan Lübnan’daki Yüksek Şii İslam Merkezi’nin kurucusu İmam Musa es-Sadr’ın akıbetini takip etmek için insani bir komite kurulduğunu duyurdu.

Mukteda es-Sadr bir Twitter mesajında ​​şunları yazdı: “Allah’a şükür, görevi kayıp lideri İmam Musa Sadr’ın akıbetini belirlemek olan bir komite kuruldu. Bu heyet Allah’ın izniyle çalışmalarına başlamalıdır, çünkü bu çalışmanın büyük bir mükâfatı ve büyük bir faydası vardır.”

Sadr hareketinin lideri, İmam Musa Sadr’ın kaderini ortaya çıkarmak için Irak ve diğer ülkelerde bu insani yardım komitesinin kurulması çağrısında bulundu.

Mukteda es-Sadr tweet’inde: “(İmam Sadr’ın) davasını mahvetmemek için, bir insani yardım komitesinin büyük İslam lideri Sayın İmam Musa Sadr’ın ortadan kaybolmasıyla ilgili gerçekleri açıklamasını uygun görüyorum.

Sadr hareketinin lideri, “Tüm ülkelerin ve ilgili kişilerin bu komiteyle işbirliği yapmasını umuyoruz” diye ekledi. Biz onun kaderini tayin etmekten başka bir şey istemiyoruz ve bu hak fikri, hukuki, dini ve insani olarak garanti altına alınmıştır.

1961’de Kum’da doğan İmam Musa Sadr, Emel hareketinin kurucusu ve Lübnan’daki Şii Müslümanların eski lideri olarak kabul ediliyor. Ortadan kaybolmasının üzerinden 43 yıl geçti ve İmam Musa Sadr’ın ortadan kaybolması Orta Doğu’da davası kilit meselelerden biri haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =