İsrail Hapishanelerinde Filistinli Mahkumlara Yönelik Toplu Cezalandırma Arttırıldı

İsrail Hapishanelerinde Filistinli Mahkumlara Yönelik Toplu Cezalandırma Arttırıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Mahkumlar Birliği, Siyonist rejimin hapishane yönetiminin çeşitli rejim hapishanelerindeki Filistinli mahkumlara toplu cezalar uygulamaya başladığını bildirdi.

Bu cezalar arasında Jalboo Cezaevi’nin 2. Koğuşunda bulunan mahpusların başka cezaevlerine nakledilmesi de yer almakta olup, bu kapsamda bu koğuşta tutulan toplam 90 mahpustan 16’sı El Nakab Cezaevi’ne nakledilmiştir.

Jalboo Hapishane İdaresi de hapishanenin tüm koğuşlarında televizyon programlarının yayınlanmasını durdurdu, İslami Cihad hareketinin tutsak beş liderini sorgu merkezine nakletti ve ayrıca hapishane hücrelerinde kapsamlı bir arama başlattı.

Filistin Haber Ajansı’nın (Wafa) haberine göre, Filistinli Mahkumlar Birliği de tüm hapishane hücrelerinde gerginlik çıktığını ve elde edilen bilgilerin işgalci rejimin hapishane yönetiminin mahkumlar için daha fazla toplu ceza istediğini gösterdiğini bildirdi.

Filistinli Mahkumlar Kulübü ayrıca, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi de dahil olmak üzere uluslararası yasal kurumları Filistinli savaş esirlerine daha fazla destek sağlamaya ve işgal rejimini mahkumların sağlığı ve yaşamlarından tamamen sorumlu tutmaya çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + seventeen =