İran Yakıt Tankerlerinin Gelişi Hizbullah’ın Zaferidir

İran Yakıt Tankerlerinin Gelişi Hizbullah’ın Zaferidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan halkı ve hükümeti bu günlerde ülkeyi ciddi bir yakıt sıkıntısı krizinden kurtarmak için yakıt tankerinin gelmesini bekliyor.

Rai Al-Youm gazetesinin editörü, İran petrol tankerlerinin, ister Lübnan’a ulaşsınlar ister hedef alınsınlar, Lübnan’daki Hizbullah’ın ve Nasrallah’ın itibarının ve popülaritesinin bir işareti olduğunu ve ABD ve Siyonist rejimin zaten bu konuda başarısız olduğu kabul edildiğini yazdı.

Ayrıca ABD ve İsrail rejiminin tehditlerinden sonra geminin varışının iç ve bölgesel etkilerinin ne olacağını görmek istiyorlar.

Arap dünyasında tanınmış bir yazar olan Abdul Bari Atwan, Rai Al-Youm web sitesinde, Lübnan’daki yakıt krizinin tırmanması ve çoğu elektrik santralinin arızalanmasının yanı sıra elektrik kesintileri ve fosil yakıtların kapatılmasının ardından şunları yazdı: Seyid Hasan Nasrallah, İran’dan bir an önce benzin ve mazot konusunda yardım istedi ve İran’ın bu talebe yanıtı hemen ve olumlu oldu ve şu anda üç gemi Lübnan’a doğru yola çıktı ve bekleniyor. Önümüzdeki üç gün içinde Lübnan kıyılarına ulaşacak. Abdul Bari Atwan’a göre, Lübnan Hizbullahı, Amerikan ve Siyonist düşmanın herhangi bir siyasi şüphesini ve mazeretini önlemek için İran’ın yakıtını ödemek ve nüfusun tüm kesimleri arasında ve tüm bölgelerde adil bir şekilde dağıtmak için özel bir şirket kurdu.

Bu bağlamda, İran Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı resmi açıklamada, Lübnan’a yakıt göndermenin egemen bir karar olduğunu ve ABD’nin ülkeler arasındaki meşru ticareti engelleyebilecek bir konumda olmadığını söyledi.

Ayrıca, Lübnan Hizbullahı ve İran Devrim Muhafızları, ortak bir operasyon odası oluşturduğunu, İsrail veya Amerikan uçaklarının petrol gemilerine saldırması olmak üzere tüm olasılıkları değerlendirdiğini yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =