İran, Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan arasında ortak deniz tatbikatı

İran, Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan arasında ortak deniz tatbikatı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Rusya Hazar Filosu Komutan Yardımcısı Amiral Sergei Yakimov, İran, Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan’ın Hazar Denizi’nde ortak tatbikatlar yapacağını söyledi.

Rusya Donanması Hazar filosunun komutan yardımcısı ve Deniz Kupası yarışmalarında bulunan Rus filosunun başkanı Yakimov gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Rusya, İran, Kazakistan ve Azerbaycan gemileri, Deniz Kupası’nın sona ermesinin ardından Eylül ayı başında ortak bir deniz tatbikatı yapacak’dedi.

Yekimov birkaç gün içinde Hazar Denizi’nde ortak eylemler gerçekleştirileceğini söyledi.

Yakimov, daha önce Hazar Denizi’nin bir barış ve dostluk denizi olduğunu, tüm Hazar bölgesi devletlerinin bu önemli konuda kararlı olduklarını ve bunu geleceğe aktarmaya çalışacaklarını ifade etmişti.

Amiral Yekimov, ordunun deniz kuvvetlerinin Kuzey Filosuna ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları ekledi:Deniz Kupası müsabakaları her yıl bir önceki döneme göre daha iyi yapılıyor ve bu yıl Rusya Savunma Bakanlığı’nın kararı ile bu dönem müsabakaların İran’nın ev sahipliği ile yapılacaktır..

Uluslararası Deniz Kupası’nın 6’incisi, 25 Ağustos’ta Anzali limanında Rusya, Azerbaycan, Kazakistan ve İran’dan yaklaşık 400 askerin katılımıyla başladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nden Coşen ve Peykan füze rampaları, Kazakistan’dan Mangistav ve Sari Arka Kruvazör ve Rusya’nın  Mahaç Kale ve Astrahan ve Hazar Denizi filosundan tören 738 SB  çekicisi ve G-122 gemileri 2021 Armia Uluslararası Askeri Yarışma çerçevesinde yapılacak olan Deniz Kupası yarışmasına katılacak.

bu yarışmalar Eylül ayının dördüncü gününe kadar (önümüzdeki hafta Cumartesi) devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − seven =