Gazze Sınırında İsrailli Keskin Nişancı Öldürüldü

Gazze Sınırında İsrailli Keskin Nişancı Öldürüldü

Acilnews’i abancı basına dayanarak sunduğu habere göre, İsrail medyası, dokuz gün önce Gazze sınırındaki çatışmalarda Filistinli bir genç tarafından vurularak yaralanan İsrailli keskin nişancı Barel Shamueli’nin öldürüldüğünü bildirdi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında 10 gün önce düzenlenen gösteride Filistinli genç bir adam tarafından başından vurularak ağır yaralanan İsrail askerinin bir süre sonra işgal altındaki Filistin’deki bir hastanede öldüğü bildirildi.

Soroka Sağlık Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, başından vurulan Barel Shmueli’nin tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Filistinliler, 21 Ağustos’ta Mescid-i Aksa’nın 1969’da fanatik bir Yahudi tarafından yakılmasının 52’nci yılı dolayısıyla abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında gösteri düzenlemişti.

İsrail güçleri, Filistinlilere gerçek mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etmiş, 22’si çocuk, 41 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail askerlerinin siper aldığı sınır duvarının dibine yaklaşan bir Filistinlinin, keskin nişancı olduğu söylenen Shmueli’yi tabancayla vurduğu anı gösteren görüntüler sosyal medyada yer almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 13 =