Mukteda Sadr Irak Seçimlerine Geri Döndü

Mukteda Sadr Irak Seçimlerine Geri Döndü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, seçimleri boykot etme kararından vazgeçtiğini ve yaklaşan seçimlere ciddi bir şekilde katılacağını açıklayan Sadr grubunun lideri, “Seçim arenasına girmemiz yerindedir” dedi.

Beklendiği gibi, Sadr grubunun lideri bugün 10 Ekim’deki erken seçimler arenasına döndüğünü duyurdu.
Sadr, bazı siyasi liderlerden bir siyasi anlaşma belgesi aldığını belirterek, “Bu belge yolsuzluğa son vermeye yönelik bir reform belgesidir.”

Siyasi liderler ve gruplardan “seçimlerde şeffaflık esasına dayalı ve yolsuzluk yapanların seçimlere katılmayacağını” taahhüt eden mektup teslim aldığını ifade eden Sadr, bu yüzden seçimlere katılma kararı aldığını belirtti.

“Seçimlere büyük azim ve ısrarla katılacağız.” diyen Sadr, tabanına meydanlarda “milyonluk destek gösterisi” çağrısı yaptı.

Boykot kararı almıştı

Sadr, “Seçimlere katılmayacağımı ilan ediyorum. Mevcut ve gelecek hükümetten de elimi (desteğimi) çekiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Irak’ta geçtiğimiz aylarda 6 Haziran’da yapılması planlanan erken seçimler 10 Ekim’e ertelenmişti. Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert ise yaptığı açıklamada, yapılması planlanan seçimlerin güvenirliği Irak’ın geleceği için önemli olduğunu belirtmiş, BM’nin 2018’deki seçime kıyasla 5 kat fazla gözlemci görevlendireceğini kaydetmişti


Belgenin taleplerimizle uyumlu olduğunu söyleyen Sadr, “Yaklaşan seçimlere katılmamız ve Irak’ı yolsuzluktan, işgalden ve teslimiyetten kurtarmamız yerindedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − ten =