Nasrullah: ABD, bazı IŞİD Liderlerini Afganistan’a Transfer etti

Nasrullah: ABD, bazı IŞİD Liderlerini Afganistan’a Transfer etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Lübnan Hizbullahı genel sekreteri, “Seyyid Hasan Nasrallah” Lübnan’ın Tekfirci işgalinden kurtarılmasının dördüncü yıldönümünde şunları vurguladı: ABD, Lübnan hükümetinin IŞİD’e karşı savaşını engelledi. ABD, bazı IŞİD liderlerini Suriye ve Irak’tan Afganistan’a yerleştirdi, ancak bölge için planlanan bir proje başarısız oluyor. Lübnan Hizbullah hareketinin Genel Sekreteri Seyed Hassan Nasrallah bu akşamki konuşmasının “İkinci Kurtuluş” olarak bilinen Lübnan yaylalarının kurtuluşunun dördüncü yıldönümü vesilesiyle yapılacağını bildirdi. “Bu yüksekliklerde zafer bedava elde edilmedi” dedi.
Dört yıl önce yaylalardaki zafer, Suriye’ye karşı küresel savaşın bir parçası ve bölge için hazırlanmış tehlikeli bir plandı. Hizbullah Genel Sekreteri şöyle devam etti: “IŞİD Suriye’ye hakim olmak istedi ve Lübnan planının bir parçasıydı … “IŞİD’in amacı, Tadmor’u [doğu Suriye’nin çölü] Kalamun’a [batı Suriye ve doğu Lübnan’da] götürmekti ve bunu yapabilseydi, savaş daha zor olurdu.” Uluslararası ve bölgesel desteğe ve IŞİD’in elindeki birçok imkana değinen Nasrallah, bölgeye binlerce IŞİD üyesinin getirildiğini ve ABD’nin Lübnan hükümetinin IŞİD’le savaşmasını engellediğini söyledi.


ABD IŞİD’in Kurucusu


Eski ABD Başkanı Donald Trump ve ABD yetkililerinin defalarca IŞİD’in, Barack Obama ve Hillary Clinton tarafından yapılan açıklamada, “IŞİD her zaman tepeler, Beyrut ve ordu için bir tehdit olmuştur. Hizbullah’ın genel sekreteri, Lübnan hükümetinin teröristlerle savaşma ve ülke topraklarını IŞİD’e karşı savunmadaki başarısızlığına değinerek şunları söyledi: “ABD büyükelçiliği, orduya yardım etmeyi bırakma tehdidinde bulunarak hükümeti IŞİD’le savaşmaktan alıkoydu.”


Doğu Lübnan’da da Suriye’de de tüm mücadelelerimiz, silahlarımız ve tesislerimiz öncelikle İran İslam Cumhuriyeti sayesinde oldu.
“Tüm tekfircilere, teröristlere ve İsraillilere dönerseniz döneceğimizi söylüyoruz.”

ABD’nin Afganistan’daki tam düşüşü ve yenilgisi


“Bu Amerikan planı çöküyor” dedi. Sebebi ise Afganistan’daki olaylar… Kullanılan her unvan aldatmadır ve amacı işgal ve tahakkümdür.
“Amerikalılar, bugün Afganistan’da tanık olduğumuz şeyin, ABD’nin tam yenilgisi olduğunu kabul ediyor.”
Nasrallah, “ABD ve İngiltere birlikte çalıştıklarını serbest bıraktılar, ancak köpeklerini ve [alkol] kutularını çıkardılar” dedi. Kabil’den yapılan uçuşlardan birinde, birkaç hayvanın sahibinin talebi üzerine “250 koltuk ayrıldı ve ardından kalan koltuklara İngiliz vizeli birkaç Afgan’ın oturmasına izin verildi. … Bu, birkaç köpek, kedi ya da birkaç şişe viski insan hayatından daha önemli hale geldiğinde ahlaki bir düşüş. “
ABD dış politika şefi, [Afganistan’dan ayrılmak için] kullanılan yöntemden pişman olduğu ve [Afganistan’dan ayrılmak için danışılan] kimsenin Avrupalılarla istişare etmediği konusundaki endişelerini dile getirdi …

ABD, Lübnan’a akaryakıt ithalatının önündeki en büyük engel

Nasrallah, “ABD büyükelçisi Mısır gazının Suriye üzerinden [Lübnan’a] girmesine izin vereceğini söylediğinde, bu, son üç yıldır engellenen Amerikalıların itirafıdır” dedi. “Lübnan ekonomisine verilen bu kayıpların sorumlusu kim?” Hizbullah Genel Sekreteri ABD yaptırımlarını ve Lübnan ve Suriye üzerindeki olumsuz etkilerini eleştirdi. ABD Lübnan’a yatırım yapılmasını engelliyor. Birçok Lübnanlı iş adamı, zanaatkar ve şirket Suriye’ye yatırım yapmak istedi, ancak ABD yaptırımları bunu engelledi” dedi.

İmam Musa Sadr’ın dönüşünü bekliyoruz

Nasrullah, İmam Musa Sadr’ın kaçırılma yıl dönümü hakkında da şunları söyledi: “İmam Musa Sadr ve iki arkadaşının kaçırılma yıl dönümü, çok acı verici; Çünkü bu, Lübnan’a ve halkına yönelik bir saldırıdır ve vatanın İmamına, Lübnan’ın direnişine ve mazlumlarına ve bölgenin mazlumlarına yapılan büyük bir haksızlıktır.”
İmam Sadr’ın çocukları olduğumuzu vurguluyoruz. Onun yolunu tamamlayacağız ve dönüşünü bekliyoruz…O ülkede herhangi bir ayaklanmayı engelledi ve tüm kaygısı Lübnan halkının hayatını kurtarmaktı. Çünkü başkalarının planı Lübnan’da fitne çıkarmak ve bu ülkeyi yok etmekti. “Bu nedenle bu engeli kaldırmak zorunda kaldılar. Dolayısıyla İmam Musa Sadr’ı hedef almak, direnişe ve Kudüs’ü kurtarma planına saldırmaktı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × two =