Hamas: Amerikan İşgalcilerinin Yenilgisinden Dolayı Afganistan Halkını Tebrik Ediyoruz

Hamas: Amerikan İşgalcilerinin Yenilgisinden Dolayı Afganistan Halkını Tebrik Ediyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas siyasi hareketi Afganistan’daki son gelişmeler hakkında bir açıklamada şunları yazdı: “Müslüman Afganistan ulusunu Amerikan işgalcilerinin yenilgisinden ve tüm topraklarından sürülmesinden dolayı tebrik ediyoruz.”

Açıklamada, “Taliban hareketini ve onun cesur liderlerini, 20 yılı aşkın süredir devam eden cihatlarını onurlandıran bu zaferden dolayı da tebrik ediyoruz.

Hamas, Müslüman Afganistan ulusuna, liderliğine, ulusuna istikrar, refah ve birlik içinde başarılar dilemeye, ABD işgalinin ve müttefiklerinin gerilemesinin altını çizmeye ve militanların önderliğindeki ulusların direnişini kanıtlamaya devam etti.

Afganistan milleti, zaferin sonucudur. İnşallah özgürlük ve geri dönüş hedeflerine ulaşacaklar. Hamas’ın resmi tebrik mesajından önce, hareketin genelkurmay başkan yardımcısı Musa Abu Marzouq, Twitter’da şunları yazdı: “Taliban, daha önce gericilik ve terörizmle suçlanırken, şimdi ABD ve ABD’nin karşısına çıkan akıllı ve gerçekçi bir harekettir. Seçim ve demokrasi gibi parlak unvanlara ve sahte vaatlere kanmayın” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 7 =