İran’da 7 robotik bilgi tabanlı ürün üretildi

İran’da 7 robotik bilgi tabanlı ürün üretildi

Tahran, İRNA- Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Başkanlığı’nın desteğiyle iç pazarın canlanmasına yardımcı olmak için robotik alanında yedi bilgi tabanlı ürün üretildi.

Robotiğin gelecekte en iyi 10 sektörden biri olması bekleniyor. Robotik ürünlerin kullanımı fabrikaların ötesine geçiyor ve günlük uygulamalara yayılıyor. Bu, yaratıcı ve uzman mühendislerin alanı ve eğitimidir.

Robotik mühendisliği alanı 2002 yılında İran’da kuruldu ve o günlerden beri büyüyor ve uzmanlara göre, bu yıllarda, bu alanda yetenekli ve yetkin insanlar çalışmaktalar.

Ülkede robotik konuları fazla ilgi görmemiş ve bu alana yapılan yatırımlar çok azdır. Ancak Bilim ve Teknoloji Başkanlığı’nın Dijital Ekonomi Teknolojileri Geliştirme ve İstihbarat Genel Merkezi’nin desteğiyle robotik alanında “Robotik Cerrahi Sistem (Sina)”, “Exoper Harici (Cerrahi) Robotu”, “Akıllı Başlık Robotiku”, “Diz Rehabilitasyon Robotu”, “Yürümek için rehabilitasyon eğitim robotu”, “Rehabilitasyon ve rehabilitasyon ekipmanları” ve “Rehabilitasyonda insan vücudunun dengesini ölçmek ve değerlendirmek için akıllı robotik sistem” üretildi.

Bu ürünler yerel uzmanlar tarafından tamamen yerli formda üretilmiş ve Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısının desteği ile iç piyasaya sürülmüştür.

KAYNAK: İrna.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + fifteen =