Irak Başbakanı İmam Hüseyin (a.s) Ziyaretçilerinin Güvenliği Konusunu Tekit Etti

Irak Başbakanı İmam Hüseyin (a.s) Ziyaretçilerinin Güvenliği Konusunu Tekit Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Başbakanı, Irak güvenlik, istihbarat ve askeri güçlerini elektrik direklerini korumak, Ziyaretçilerin güvenliklerini sağlanması ve seçimlerin yapılmasını sağlamak için tam olarak hazır olmaya çağırdı.

Irak Başbakanı, elektrik korumak için yeni bir güvenlik planına ihtiyaç olduğunu vurguladı ve güvenlik, askeri ve istihbarat güçlerinin hazır olduğunu vurguladı.

Irak Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Bugün, elektirik kulelerinin hedef alınmasıyla ilgili olarak güvenlik ve istihbarat komutanlarının katılımıyla, El Kazımi başkanlığında, elektrik kulelerine yönelik sabotaj ve terör saldırılarının soruşturulduğu olağanüstü bir güvenlik toplantısı yapıldı. Bu kapsamda güvenlik planlarının gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Irak Başbakanı, özellikle elektrik kesintisinin vatandaşlar üzerinde büyük etkisi olduğu için bu saldırıların önüne geçmek için elektrik direklerini desteklemek için güvenlik ve istihbarat komutanları tarafından yeni bir plan hazırlanması gerektiğini vurguladı.

El-Kadhimi, güvenlik, askeri ve istihbarat güçlerine elektrik direklerinin ikmaline hazırlanmalarını ve bu kulelerin muhafız güçlerini güçlendirmelerini, aynı zamanda Muharrem ziyaretçilerinin korunması ve erken seçimleri sağlamak için güvenlik planı yapmalarını emretti.

Irak Başbakanı ayrıca elektrik direklerinin korunması sürecini izlemek için özel bir ekip kurulması talimatını verdi ve görevlerinde başarısız olan komutanlara karşı harekete geçileceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 8 =