El-Vefak’ın Bahreynlilere demokrasi çağrısı

El-Vefak’ın  Bahreynlilere demokrasi çağrısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn El-Vefak Derneği, Bahreynlilerin rejimin zulmüne karşı çıkarken demokrasiye doğru bir değişiklik istediğini vurguladı. Bahreyn Ulusal El-Vefak Derneği, Twitter sayfasında Bahreyn halkının ülkede demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adalet yönünde bir değişiklik istediğini duyurdu. El-Vefak şunları ekledi: “Bahreyn halkının talepleri, halkın sistemin ilkesi ve gücünün kaynağı olduğu demokratik ve gerçek bir hükümete siyasi geçişin aynışıdır.” El-Vefak Derneği, Bahreyn halkının rejimin her türlü zorbalığına ve yolsuzluğa, adaletsizliğe, güç ve şiddet kullanarak ülkenin hak ve yönetiminin yok edilmesine karşı olduğunu vurguladı.


Bahreyn, 2011’den beri İslami uyanış dalgasına bulaşmış durumda. Bu ülkenin halkı, Halife’nin otoriter ve bağlantılı eylemlerini protesto etti, ancak bu sürecin sonucu, halen savaş alanında bulunan özgürlük savaşçılarının tutuklanması, hapse atılması, işkence görmesi ve idam edilmesi oldu.
El-Halife rejimi, Suudi ordusunun ve Batı’nın desteğiyle, demokrasiler ve milletlerin egemenliği çağında monarşisinin köhne yapısını korumak için her türlü muhalefeti ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ama öyle görünüyor ki Al Khalifa’nın iç protesto hareketine yaklaşımı bu sistemin çöküşünü hızlandırmaktan başka bir şey değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =