Lübnan, Siyonist Rejimi BM Güvenlik Konseyi’ne Şikayet Etti

Lübnan, Siyonist Rejimi BM Güvenlik Konseyi’ne Şikayet Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Siyonist hava saldırılarını Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunduğunu duyurdu.

Geçen Perşembe günü Lübnan topraklarına yapılan Siyonist hava saldırılarının ardından Lübnan Dışişleri Bakanlığı, “Güvenlik Konseyi’ne topraklarımızdaki Siyonist saldırganlığı kınayan şikayette bulunduk” açıklaması yaptı.

Bakanlık, saldırıyı kınayan bir bildiride, “Bu eylemler Lübnan egemenliğinin, BM Sözleşmesinin ve uluslararası kararların açık bir ihlalidir.” Dedi.

Bu saldırıların ardından Güvenlik Konseyi toplantısında ülkemizin temsilcisi, Siyonist rejimi güney Lübnan’ı işgal etmekten kınayarak, “Siyonist rejim güney Lübnan’ı bombalayarak büyük bir uluslararası hak ihlali yapmıştır. Bu işgalci rejim, diğer suçlamaları başkalarıyla paylaşarak suçlarını temize çıkaramaz” dedi.

İsrail savaş uçakları Perşembe gecesi güney Lübnan’daki bölgeleri hedef aldı ve Salı gecesi Lübnan sınır bölgelerine 100’den fazla el ateş etti. Bu saldırılara yanıt olarak Lübnan Hizbullahı, işgal altındaki topraklardaki Siyonist mevzilerine roket ve füze saldırıları düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 3 =