Çin Ekonomik ve Askeri Bir Süper Güç Olma Yolunda Gidiyor

Çin Ekonomik ve Askeri Bir Süper Güç Olma Yolunda Gidiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ray El-Youm’a göre, ABD’nin Pekin’e yönelik yaptırımları, Çin’i İran’ın yaptığı gibi kendi ülkesine yaptırım uygulamaya sevk etti.

Habere göre, Ray El-Youm gazetesinin editörü ve önde gelen bir Arap analist, Çin’in büyüyen ekonomik ve askeri gücüne ve dünyanın ekonomik ve askeri süper gücü olma yolundaki sıçramasına atıfta bulunarak şunları yazdı:

”Pekin, İran’ın yaptığı gibi Çin’in ülkesinde ambargolu mallar üretmesine neden oldu. ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, Çin’le yüzleşmenin ülkesinin ulusal güvenlik önceliklerinin başında geldiğine inanıyor ve Biden’ın ülkesini bu konuda yalnız istememesi arasındaki temel farkla birlikte, eski Başkan Donald Trump’ın Cumhuriyetçi yönetiminin Çin’e yönelik aynı stratejisini izledi. Doğu Asya merkezli küçük bir NATO kurmak için Hindistan, Avustralya, Güney Kore ve belki de Japonya’dan oluşan bir koalisyon kurmaya çalışıyor.

Afganistan’ın önemi, Çin’in 75 km batısında, eski Sovyet güçleri tarafından kullanılan Doğu Türkmenistan (Uygur) sınırında yatıyor. Washington, yaklaşan savaşın koordinatları hakkında ABD’den sızdırılan bilgilere dayanarak, Çin’e karşı kullanılacak ikinci bir versiyon için sınır bölgesini yeni bir başlangıç ​​noktası haline getirmeyi umuyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =