Şeyh Zakzaki’den Yaralıları Tedavi Ederken Şehit Olan Doktorun Ailesine Ziyaret

Şeyh Zakzaki’den Yaralıları Tedavi Ederken Şehit Olan Doktorun Ailesine Ziyaret

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Nijerya İslami Hareketi Genel Sekreteri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasından üç gün sonra, Zaria’nın yaralarını tedavi ederken şehit olan bir doktorun evini ziyaret etti.

Nijerya İslami Hareketi de Şeyh Zakzaki’yi desteklemek için bir miting düzenledi.

Haberde, “Nijeryalı doktor Şehit Ayub, Şeyh Zakzaki’nin evinde yaralıları tedavi ederken şehit oldu. Zaria’nın suçunda iki üyesi şehit olan şehidin ailesi, Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakıldığı haberini duymaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.”

Şehit Ayub’un eşi, “Dr. Ayub’u kaybettiğimizde kendimizi yalnız ve izole hissettik ama din müdafaası uğruna şehit olmasından gurur duyuyoruz” dedi. Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasından çok mutluyuz açıklmasında bulundu.

Nijeryalı bir gösterici olan Sajjad Suja, “Bütün dünya Şeyh Zakzaki’nin mazlum bir insan olduğunu gördü. Hepimiz liderimizin tüm suçlamalardan beraat etmesi için böyle bir günü bekledik.” dedi.

Sivil toplum, hukuk ve diplomatik yetkililer ve toplumsal çevreler, Şeyh Zekzaki’yi salıverilmesi ve yargı önünde tekrar zafer kazanmasından dolayı tebrik ederek, zaferini tüm özgürcülerin zaferi olarak nitelendirerek onunla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 1 =