ABD ve Siyonist Rejim, İran’ın Umman Denizi’ndeki Tepkisinin Gücünü Tartmamalı

ABD ve Siyonist Rejim, İran’ın Umman Denizi’ndeki Tepkisinin Gücünü Tartmamalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İranlı bölgesel meseleler üzerine siyasi analist olan Muhammed Sadık Sadıkyan, ABD’yi ve Siyonist rejimi İran’ın tehditlerine yanıt verme yeteneğini test etmemeleri konusunda uyardı. Ona göre İran’ın elinde ABD ve İsrail’in çok iyi bildiği kartlar var.

İran Araştırmaları Merkezi direktörü Al-Mayadin’e Mercer Street kazasıyla ilgili İsrail, İngiliz ve ABD tehditleri hakkında “İsrail ve ABD, İran’ın yeteneklerinin ve gücünün ne olduğunu çok iyi biliyor. İran’ın tepkisini test etmeleri gerektiğini düşünmüyorum. İran, Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve kuzey Hint Okyanusu üzerinde tam kontrole sahip. Dolayısıyla bu bölgede İran’ın hakimiyetini ve asaletini test etmek isteyen ya da böyle düşünen herkes son derece saftır.” dedi.

Sadıkyan şunları vurguladı: İran’ın Umman Denizi’nde birçok seçeneği var. İran’ın eli boş değil. Hürmüz Boğazı önemli bir boğazdır. Geçidin kapatılması da bir seçenektir. Herhangi bir İsrail gemisinin Boğaz’ı geçmesini engelleme operasyonları, İsrail’in İran’ın düşmanı olarak gördüğü ve İran’ın engellenmesine izin verdiği uluslararası hukuka göre bile İran’a açıktır.

Dolayısıyla ne olursa olsun İran, ABD’yi ve Siyonist rejimi sorumlu tutuyor… İran, kırk yıldır İsrail’in hedefi. Çeşitli nedenlerle, bu rejim her zaman ABD’yi İran’la savaşa götürmeye çalıştı. İsrail tek başına, ABD’nin yardımı olmadan İran içindeki hedeflere saldırmak için yeterli güce sahip değil.

Lübnan’da İsrail’den gördüğümüz bu, İsrail ile ABD arasında bir hava köprüsü olmadıkça Lübnan’la tek başına yüzleşemez. İsrail şu anda ABD’yi tuzağa düşürmeye ve Viyana görüşmelerini etkilemeye çalışıyor ve hem Sayın İbrahim Raisi’nin hem de Joe Biden’ın karşı karşıya olduğu durumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Bunu akıllıca yapmak İsrail’in alışkanlığıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − six =