İran Savaş Gemileri St. Petersburg’da Gövde Gösterisi Yaptı

İran Savaş Gemileri St. Petersburg’da Gövde Gösterisi Yaptı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Vladimir Putin’in Rus deniz geçit töreni gününde Sun Marine birimlerinden olan gemiyi İranlı Amiral Hüseyin Hanzadi ve ekibine teslim edildi.

Rusya’da savaş gemileri ve nükleer denizaltıların geçit töreni yaptığı Donanma Günü, ilk kez Atlantik Okyanusu’na çıkmış İran savaş gemilerinin boy göstermesine de sahne oldu. Devlet Başkanı Vladimir Putin’e göre Rusya’nın dünyanın lider donanma gücü olduğunu gösteren St. Petersburg’daki törene, İran’ın Sehend destroyeri ile onu destekleyen Mekran ileri üs gemisi de katıldı.

İran Donanma Komutanı Hüseyin Hanzadi de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun davetine icabet ederek St. Petersburg’daki törende onur konuğu olarak hazır bulundu. İranlı amiral, üst düzey askeri yetkililerle Rusya-İran savunma işbirliği olanakları ile bölgesel meseleleri de görüştü.

Sehend ile Mekran’ın binlerce kilometre kat ederek Atlantik Okyanusuna çıkması, Manş Denizi’nden geçip Baltık Denizi’ne varması ve Rusya’ya ulaşmasını ’emsalsiz’ bir gelişme diye niteleyen Hanzadi, bu gemilerin Finlandiya Körfezi’nde bulunmasının ‘tarihi bir olay ve başarı olduğu, Kuzey Denizi ve Finlandiya’nın kapılarının İran filosuna açılması anlamına geldiği’ vurgusunu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 3 =